Menjar sense estovalles multiplica per 37 els bacteris en la taula

Una investigació sobre la quantitat de bacteris que existeixen en la taula ha determinat la puresa microbiana en cada cas

Una persona serveix un pitxer de cervesa. EFE/Arxiu

L’Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), a través de l’informe Bioburden, ha determinat que la càrrega de bacteris en les taules sense estovalles és 37 vegades major que les que usen estovalles de tela, mentre que en els casos en què s’usa estovalles, el de PVC aglutina fins a quatre vegades més bacteris que un de tela.

Una investigació sobre la quantitat de bacteris que existeixen en la taula (amb estovalles, amb un de PVC i amb un de tela), ha determinat la puresa microbiana en cada cas o càrrega biològica “bioburden”, que es defineix com la població de microorganismes viables existents en els productes, segons informen en un comunicat.

Segons han destacat, del resultat es desprèn que les estovalles de tela és el que menys microorganismes conté -8 bacteris quan està sense usar, mentre que les estovalles de PVC no utilitzat té 32 i la taula sense estovalles 296-, ja que la seua higieniztació a altes temperatures és més factible.

No obstant açò, han ressaltat així mateix que tant les estovalles de tela com el de PVC presenten originalment certa càrrega microbiològica, a causa que cap superfície és completament estèril.

L’anàlisi i estudi en superfície s’ha realitzat per contacte directe amb laminocultivos -dispositius amb mitjà de cultiu adequat per al creixement de bacteris i de fongs-, per a poder comparar la càrrega microbiològica present en la taula, en les estovalles de tela i en el de PVC.

Publicitat