La segona jornada de Menja’t la Marina difon la tasca de recuperació del cultiu i comercialització de l’ametla d’Alcalalí

La pastissera Rosana Aramendi ha oferit una degustació de dolços artesanals elaborats amb ametla.

AVL

La segona jornada de la campanya Menja’t la Marina que té lloc al Mercat Municipal de Dénia ha estat dedicada a l’ametla d’Alcalalí. En esta població de la Marina Alta es dedica el 50% del sòl agrícola al cultiu de l’ametler, amb predomini de la varietat autòctona anomenada “rumbeta”.
 
Impulsat per l’Ajuntament d’Alcalalí, s’ha posta en marxa el projecte “Alcalalí en Flor” per a potenciar el valor del cultiu del ametler, crear un valor compartit al voltant de l’activitat agrària i millorar l’activitat econòmica, el medi ambient i la qualitat de vida de la població. En el marc del projecte, s’ha constituït la Societat Agrària de Transformació (SAT) Llauradors d’Alcalalí, integrada per el moment per una dotzena d’agricultors que treballen junts en la producció i comercialització de l’ametla alcalalina, que comercialitzen sota la marca “Flor d’Alcalalí”. Enguany, la SAT ha produït 2.200 quilograms d’ametla, de la qual s’han envasat al voltant de 600 quilograms per a la comercialització.
 
Hui al Mercat de Dénia el públic ha pogut conéixer els productes de “Flor d’Alcalalí” i ha gaudit d’una degustació de dolços –coca, mantecados, massapans, ametles especiades i pastissets, entre uns altres- elaborats amb ametla pel Forn Rosanna d’Alcalalí, que regenta Rosana Aramendi
 
L’activitat ha comptat amb la presència i suport de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el regidor d’Agricultura d’Alcalalí, Álex Romà, el president de la SAT Llauradors d’Alcalalí, Elías Andrés i els productors Faustino Mestre i Miguel Andrés. Així mateix, han col·laborat amb Rosana Aramendi en oferir la degustació del producte alumnes de l’IES Maria Ibars.
 
La campanya Menja’t la Marina forma part del pla d’acció Dénia&Marina Alta Tastinglife del projecte Ciutat Creativa UNESCO de la Gastronomia, està impulsada per l’Oficina de la Innovació i la Creativitat i organitzada pels ajuntaments de Dénia, Vall d’Ebo, Vall d’Alcalà i Alcalalí amb la col·laboració del CdT de Dénia, l’IES Maria Ibars i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA).
 
La pròxima jornada de Menja’t la Marina tindrà lloc el divendres 29 de desembre, a les 10.30 hores, i estarà dedicada a la taronja de Dénia. El cuiner Pep Romany, del restaurant Pont Sec de Dénia, prepararà una recepta amb la taronja com a ingredient principal.

- Advertisement -
CatalanSpanish