El jutjat envia a presó a un home per la presumpta agressió sexual a una menor en la Magdalena

S'investiga una altra presumpta agressió sexual a una major d'edat per part de la seua exparella.

El Jutjat d’Instrucció 1 de Castelló, en funcions de guàrdia, va acordar l’ingrés a la presó, comunicada i sense fiança d’un detingut per una presumpta agressió sexual a una menor de 16 anys ocorreguda durant les festes de la Magdalena.

La causa va ser oberta pel Jutjat d’Instrucció 6 però d’ella coneixerà finalment Instrucció 3 per les normes de repartiment, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Aquest és el segon cas d’agressió sexual registrat durant la Magdalena. El mateix jutjat, també en funcions de guàrdia, va acordar divendres passat a la nit l’internament en règim tancat en diferents centres durant un màxim de sis mesos de tres menors detinguts per delictes contra la llibertat sexual d’una altra menor també durant les festes.

El jutge de guàrdia va acordar així la petició de mesures cautelars formulada per la Fiscalia, que és la institució competent en la instrucció dels procediments oberts a l’empara de la Llei de Responsabilitat Penal del Menor.

Prèviament, el magistrat havia decretat, també d’acord amb el criteri del ministeri públic, la llibertat provisional d’un adult detingut en el marc del mateix atestat policial. El jutge li va imposar com a mesura cautelar l’obligació de comparéixer una vegada al mes en el jutjat.

Dels huit detinguts en un primer moment, la Policia va posar en llibertat un dels dos adults, mentre que la Fiscalia va fer el mateix amb altres tres menors.

D’altra banda, la Policia Nacional investiga una altra presumpta agressió sexual a una dona major d’edat per part de la seua exparella comesa durant la passada setmana, encara que no està relacionada amb els actes festius.

CatalanSpanish