Mercadona amplia a 66 supermercats més la substitució de les bosses de plàstic

Després d'iniciar el mes de maig les primeres proves en 11 botigues i oferir tres tipus de possibilitats per a realitzar la compra: la bossa de paper, la bossa de plàstic reciclat en un 50-70% i la cistella de ràfia

Bolsa de papel en Mercadona
Actualitat Valenciana

Mercadona amplia a 66 botigues la possibilitat que els seus clients puguen emportar-se la compra en bosses de paper o de plàstic reciclat. Amb esta mesura, que la companyia té previst anar implantant en els seus supermercats fins a la total substitució al llarg de 2019, es continua impulsant el laboratori de proves que va iniciar el mes de maig passat per a fomentar la reutilització de les borses, i del plàstic reciclat, afavorint els principis de l’Economia Circular.

Amb este laboratori elimina les bosses de plàstic grans i xicotetes després d’introduir, com a alternativa les de paper i unes noves reutilitzables elaborades amb plàstic reciclat en un 50-70%, tal com s’indica en les mateixes borses. A més d’estos nous tipus de borses, que tenen un cost de 10 cèntims en tots dos casos, la companyia manté com a alternativa reutilitzable la seua cistella de ràfia (50 cèntims), que des de la seua incorporació ha contribuït a reduir el consum.

PublicitatAVL

En esta segona fase del laboratori de proves estes borses estan disponibles en 66 supermercats distribuïts a les províncies de València, Barcelona, Bizkaia, així com en la totalitat de les botigues d’Illes Balears i Cantàbria.

Amb esta mesura Mercadona reforça la seua aposta per la sostenibilitat, compromís que li va portar en 2011 a ser la primera empresa del seu sector a introduir iniciatives per a reduir la utilització de les borses de plàstics d’un sol ús, i un any abans, en 2010, a convertir-se en pionera en el reciclat de plàstic amb projectes com l’abordat conjuntament amb l’interproveïdor SPBerner per a incorporar una nova línia de parament (poals, llibrells, pals de granera i pals de fregar), fabricada amb el plàstic recuperat dels hivernacles.

Rovira