Mercadona cedeix a l’Ajuntament de Tavernes Blanques diverses parcel·les per a zones verdes

Mercadona i l’Ajuntament de Tavernes Blanques (València) tenen previst signar, després de la seua ratificació en el proper ple municipal del 10 de maig, un Conveni de col·laboració per dotar als veïns d’esta població d’un espai per als vianants, noves zones verdes en el municipi i la rehabilitació del Mercat Municipal. Per a això, la companyia ha invertit 1,5 milions d’euros en l’adquisició de 2 parcel·les cèntriques de 1.700 metres quadrats, el terreny dels quals cedirà a l’Ajuntament de Tavernes Blanques (València) una vegada realitze les obres previstes, la qual cosa suposarà una inversió addicional per part de Mercadona estimada en 1 milió d’euros.

Els terrens objecte del conveni estan situats en l’Av. Corts Valencianes amb el carrer Cervantes 3 i 5, cantonada a la plaça del Mercat. Per poder convertir-los en zones verdes, l’Ajuntament de Tavernes Blanques s’ha compromés a permetre la seua execució urbanística, el cost de la qual assumirà íntegrament Mercadona de conformitat amb les necessitats del municipi.

Mercadona té previst iniciar les obres d’adaptació d’este projecte a la fi de 2018. Entre les característiques principals d’este projecte destaquen la incorporació de jardins verticals, millores de les instal·lacions elèctriques i de l’enllumenat, i l’habilitació de zones de passeig i de mobiliari urbà. El termini d’execució serà pràcticament mig any, tenint previst cedir els terrenys a l’Ajuntament de Tavernes Blanques aproximadament en el primer semestre de 2019.

Segons José Saurí, director d’Obres de Mercadona, “per a nosaltres és un privilegi tenir l’oportunitat de cedir als nostres veïns de Tavernes Blanques estos espais cèntrics per a zones verdes. Portem més de quatre dècades convivint en este municipi com un veí més, i sempre hem estat compromesos amb el seu desenvolupament, per la qual cosa participar en l’execució d’este projecte des del seu principi a fi és una responsabilitat que assumim amb orgull”.

Per la seua banda, Mari Carmen Marco, Alcaldessa de Tavernes Blanques; i Neus Sánchez, Regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tavernes Blanques, han valorat l’acord com “una oportunitat única per regenerar este espai tan degradat i que els veïns del municipi puguen gaudir d’un lloc d’oci al centre del nostre municipi”; a més han afegit que “cal destacar -i agrair enormement- el paper de Mercadona en la transformació de la realitat de Tavernes Blanques des de fa molts anys, sent una empresa clau que ha posat el nostre nom en el mapa i que ha permés a molts dels nostres veïns que hagen pogut desenvolupar el seu pla de vida en el nostre municipi gràcies a una ocupació”.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de forma sostenible. Amb dita objectiva, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d’actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d’esta política, Mercadona treballa per contribuir al desenvolupament del Projecte de Distribució Ciutats Sostenibles, entre altres mesures, i la millora de la qualitat de l’aire a les nostres ciutats, mitjançant la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals en les seues tendes, i amb l’aposta per camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona compta amb un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l’optimització logística, l’eficiència energètica i la reducció de residus; part d’este sistema està basat en els principis de l’Economia Circular i cerca conjuntament amb els interproveïdors la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d’aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d’aliments, així com, la col·laboració en campanyes de recollida d’aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues tendes amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l’any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi ambient i Lluita contra la Corrupció.