Mercadona consolida el seu lideratge en la distribució espanyola

L'11% dels portuguesos ha comprat ja en els establiments de Juan Roig en el primer any d'entrada en el mercat lusità.

La cadena de supermercats Dia segueix perdent quota de mercat en la gran distribució nacional encara que manté la tercera plaça de la classificació, mentre que Mercadona consolida el seu lideratge, amb el 25,8 per cent, i Lidl continua creixent a Espanya en rellevar Eroski i situar-se en el quart lloc, segons les dades de l’informe ‘Balanç i Tendències en la Distribució i Gran Consum 2019’ de Kantar.

En concret, la firma de Juan Roig reforça la seua posició de líder al capdavant de la distribució espanyola amb una quota de mercat del 25,8%, la qual cosa suposa un creixement de 0,6 punts percentuals en els nou primers mesos de l’any.

Rovira  

Aquest increment es deu al fet que ha guanyat pes en regions com ara Galícia o País Basc, així com per la seua aposta per la marca pròpia i els frescs, i el gran repte del ‘menjar per a emportar-se’. “Set de cada 10 llars compra al mes en Mercadona”, ha assenyalat el director de distribució de Kantar a Espanya i Portugal, Florencio García.

García ha destacat l’arribada de Mercadona enguany a Portugal, on este dijous obrirà la seua cinquena botiga i on la cadena de supermercats està adaptant el seu model al mercat lusità, obrint els diumenges, però sense fer promocions.

“La penetració a Portugal està sent bona. L’11% dels portuguesos ha comprat ja en les seues botigues. Així, un de cada 10 dels consumidors de l’àrea de Porto ha provat els productes de Mercadona”, ha explicat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela