Mercadona i Lanzadera busquen empreses innovadores per a impulsar el canvi sostenible de la cadena alimentària

El període d'inscripció per al Programa Corporate amb la companyia valenciana ja està obert i finalitzarà el 4 de novembre.

Publicitat

Mercadona i Lanzadera impulsen el desenvolupament d’empreses capaços de contribuir al desenvolupament sostenible de la cadena alimentària amb la finalitat de donar resposta a la creixent demanda de la societat en matèria de cura del medi ambient i de la sostenibilitat.

La companyia valenciana i l’acceleradora d’empreses de Juan Roig han engegat un Programa Corporate, dirigit emprenedors innovadors en les àrees de productes saludables, estalvi d’energia, eliminació i reducció de plàstics, model de distribució urbana i gestió de residus, segons han informat en un comunicat.

PublicitatRovira  

El Programa Corporate està concebut com a “complement” a l’estratègia d’innovació de Mercadona des d’àrees externes a la pròpia companyia, amb l’objectiu d'”oferir solucions a grans corporacions empresarials”.

Amb aquesta iniciativa, Lanzadera summa noves actuacions als programes ja implantats “en col·laboració amb grans empreses d’àmbits molt diversos, que han donat com resultat propostes que aporten innovació i progrés a la societat i al teixit empresarial espanyol”, detalla el comunicat.

Ara serà Mercadona qui lidere aquest Programa Corporate de Lanzadera, en aportar els coneixements propis del sector i la metodologia de gestió empresarial inherent a l’acceleradora. Les dos entitats potenciaran startups “capaces de resoldre els desafiaments plantejats, situant el benefici al client en el focus de totes les decisions”.

“Per a Lanzadera és un orgull poder donar suport a Mercadona en el seu decidit compromís amb la innovació mitjançant el suport a emprenedors capaços de resoldre els reptes que en aquest moment es planteja la companyia”, ha apuntat Javier Jiménez, director general de l’acceleradora.

Segons Nichan Bakkalian, responsable d’Organització de Mercadona, el Programa Corporate “ens permetrà accedir a persones i idees que vullguen unir-se a nosaltres i actuen com a dinamitzadors del canvi per a avançar en sostenibilitat. Anem a treballar conjuntament per a afrontar aquests cinc grans reptes i buscar propostes disruptives i innovadores que tinguen un efecte transformador en àrees en les quals la societat està demandant solucions”.

“Des de Mercadona volem crear aquest entorn obert per a captar talent extern de persones decidides a innovar, amb propostes arriscades i valentes. És una gran oportunitat per a tots”, ha manifestat.

PROCÉS DE SELECCIÓ

Un jurat, format per experts de Mercadona i Lanzadera, realitzarà el procés de selecció dels emprenedors, les propostes dels quals hauran d’implantar-se i materialitzar-se al llarg del programa d’acceleració, que s’iniciarà al gener de 2020 i tindrà una durada de fins a onze mesos.

Durant aquesta fase, Mercadona podrà adquirir els productes o servicis que haja desenvolupat la startup i convertir-se així, en el seu client. El programa Corporate és “equity-free”, la qual cosa suposa que l’emprenedor no haurà de cedir cap percentatge de l’empresa per la seua participació.

Al llarg del procés, les empreses seleccionades comptaran amb respatler econòmic i amb formació i accés a mentors i professionals de les dos organitzacions. També tindran el suport dels especialistes i els centres corporatius de Mercadona per a poder validar els avanços aconseguits. A més, podran conéixer i aplicar el model de gestió empresarial de “Qualitat Total”.

Els emprenedors tindran la seua disposició les instal·lacions de Marina d’empreses, per a desenvolupar les seues propostes i estar en contacte amb altres startups en una atmosfera de treball “enriquidora”.

El període d’inscripció per al programa Corporate amb Mercadona ja està obert i finalitzarà el pròxim 4 de novembre. Els emprenedors poden presentar la seua sol·licitud a través de la web de Lanzadera, siga el que siga el grau de maduresa de les seues propostes: des de les idees que necessiten ser desenvolupades fins a les quals ja es troben implementades en empreses.

PublicitatJuega Limpio Orihuela