Juan Roig: “El procés de digitalització ens costarà 5 0 6 anys”

Roig: “Enguany 2019 invertirem 225 milions d'euros per a continuar desenvolupant la nostra web”

Amb el pas del temps el President de Mercadona, Juan Roig es mostra més optimista amb la digitalització, encara que té clar que “és un procés que ens costarà 5 a 6 anys, però hem d’afrontar-lo, perquè és el futur per a qualsevol companyia”.

I és que no fa tant temps, Roig assenyalava allò de “la nostra web és una merda” en una època on se li preguntava de manera insistent sobre l’evolució tecnològica de la companyia i a la qual el President de Mercadona sempre mostrava dubtes pel baix percentatge de facturació que representava i continua representant per a l’empresa alimentària.

Però després del replantejament de la companyia en aquesta faceta tot ha canviat, després d’anunciar Roig que “en enguany 2019 invertirem 225 milions d’euros per a continuar desenvolupant la nostra web, perquè estem lluny del nivell que pretenem aconseguir en els pròxims anys”.

Aquestes declaracions les ha realitzades hui Roig amb motiu de la presentació anual de resultats de Mercadona, on ha mostrat un balanç net de beneficis de 593 milions en 2018 i en la qual la digitalització està molt present, ja que en la seua opinió encara que la venda en línia només represente l’1% de la nostra facturació cada vegada tenim més demanda i per a això ens adaptem gràcies al funcionament dels “Ruscos” (magatzems en línia).

Referent a això, el president de Mercadona incideix, precisament, en la prova iniciada el maig de 2018 amb el “Rusc” en 97 municipis de la província de València, la qual cosa ha permés duplicar el nombre de clients en línia i aconseguir una facturació mensual de 2,2 milions d’euros “encara que l’amortització d’aquesta fórmula encara està per veure, perquè encara no guanyem diners”.

No obstant això, l’aposta digital de Mercadona tindrà continuació en aquest mateix any amb l’obertura del servei al juny a Barcelona i a la fi de 2019 o principis de 2020 “també farem el propi a Madrid, Saragossa, Alacant i altres ciutats espanyoles”, apunta Roig.

Publicitat