```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Arranca el Mercat de la Llorença del Poble Nou de Benitatxell amb una reivindicació de la importància de la dona en el món rural

Escriptores de la Marina Alta, presidentes de col·lectius locals i dones relacionades amb el món rural assistixen al primer dissabte d'un mercat que naix amb vocació de reivindicar l'agricultura ecològica i de sostenibilitat.

La regidoria d’Agricultura i Promoció Econòmica, a càrrec de Manolo Segarra, crea un mercat de productes ecològics i agricultura sostenible que, a més, recupera un topònim tradicional amb nom de dona, la Llorença.

La Plaça del Mercat del Poble Nou de Benitatxell es va omplir de vida dissabte passat, 16 de juny, amb el I Mercat de la Llorença. Un mercat de productes ecològics i artesanals que fomenta l’economia dels llauradors i artesans i manté vives les tradicions agrícoles i culturals de la Marina Alta.

Els visitants van poder comprar mel de muntanya, verdura ecològica, embotits, cerveses artesanals, bunyols, figatells, llibres valencians, plantes autòctones i disfrutar de delicioses tapes. Però el mercat va fer un pas més enllà. Només la recuperació del topònim Llorença ja és tota una declaració d’intencions i diferència a aquest mercat d’altres de similars que se celebren en la Marina Alta. El topònim Llorença dóna nom al massís del municipi, però al seu torn és un nom de dona. D’ací que la regidoria de Promoció Econòmica, a càrrec de Manolo Segarra, haja apostat per homenatjar la dona rural amb la creació literària i gràfica d’una dona imaginària, la Llorença.

A la inauguració van assistir dones representatives del feminisme i la cultura valenciana com l’escriptora xabiera Pepa Guardiola, Paqui Oller, presidenta de la Cooperativa de Teulada, l’escriptora i periodista poblera Empar Ferrer i presidentes de col·lectius locals com l’Associació de Veïns. “L’ objectiu era reivindicar la importància de la dona en el món rural i reforçar la vessant feminista del topònim. D’ací que s’haja creat una figura literària, la Llorença, que al mateix temps reivindica a figures tradicionals de la cultura popular, com la remeiadora” va explicar el regidor, Manolo Segarra.

Últimas noticias

Contenido relacionado