Mercat medieval i reconstrucció històrica a Bétera per a celebrar el 9 d’octubre

Diferents activitats s'han organitzat per als dies 4,5,6 i 8 d'octubre per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana.

Publicitat

L’Ajuntament de Bétera ha organitzat un ampli programa per a celebrar el 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, amb multitud d’activitats, espectacles i exposicions de l’època medieval.

Així doncs, durant els dies 4, 5 i 6 d’octubre un gran mercat medieval i reconstrucció històrica embolicaran l’Albereda del municipi per a transportar a l’edat mitjana a veïns i visitants de Bétera. En este mercat es podrà trobar: llocs artesanals, zona gastronòmica, espectacles eqüestres, espectacles de carrer, bufons o trobadors, entre altres. La seua instal·lació serà en l’Albereda i el seu accés serà gratuït.

PublicitatRovira  

El divendres 4 d’octubre, a les 17.00 hores començaran les activitats del mercat i la recreació històrica i fins a les 22.00 hores estaran presents les activitats musicals, els tallers o els teatres de marionetes.

El dissabte 5 d’octubre, les activitats començaran a les 11.00 hores. Durant esta jornada podrem trobar tallers, combats, desfilades o passades itinerants. També estaran actives fins a les 22.00 hores.

I el diumenge 6 d’octubre, també es començarà a les 11.00 hores. A les 12.00 hores es podrà presenciar una desfilada triomfal del Rei Jaume I i tota la seua cort. Durant el matí també trobarem tallers de manualitats o de degustació. A la vesprada, l’esgrima i els visuals circenses seran els protagonistes. I com a tancament del mercat, a les 21.00 hores, tindrà lloc una desfilada de foc i comiat “Volcanus”, on el foc ballarà al ritme de la música.

El dia 8 d’octubre, a les 19.30 hores es durà a terme la tradicional processó cívica pels carrers del poble sent la seua eixida des de l’edifici municipal Casa Nebot, finalitzant en el passeig de l’Albereda. A continuació, al voltant de les 21.30 hores hi haurà una mascletà nocturna i per a finalitzar este dia a les 23.30 hores l’orquestra “Seven Crashers” amenitzarà la nit del dimarts.

Per primera vegada, Jaume I i Na Violant d’Hongria, consellera i confident del Rei Jaume I, desfilaran pel nostre municipi el diumenge 6 d’octubre a les 12 hores des de la plaça de la glorieta de Bétera fins al passeig de l’Albereda. Gran desfilada triomfal del Rei Jaume I, i tota la seua Cort, a càrrec de les Associacions de Cultura: Xe que Burrà, Banda del Centre Artístic Musical de Bétera, Rondalla i balladors de Pensat i Fet, Grup de Ball de la Falla Gran Via de l’Est, Cavalls, Joglars, Bufons, Músics, Trobadors, Soldats, Xanquers, Dromedaris, i un llarg etc. Es finalitzarà amb les actuacions de les associacions i amb la veu de Xavier de Bétera i Nelo el Cego, acompanyats per la rondalla.

Des de l’àrea de Festes en col·laboració amb l’àrea de Mercat de l’Ajuntament de Bétera, s’ha treballat perquè estos dies els veïns de Bétera puguen gaudir d’espectacles, activitats i gastronomia de l’època medieval. D’esta manera, el municipi tornarà a l’edat mitjana durant uns dies per a commemorar i celebrar la festa dels valencians.

PublicitatJuega Limpio Orihuela