Meritxell Batet, triada presidenta del Congrés, després d’imposar-se a Ana Pastor

La diputada socialista Meritxell Batet ha sigut triada presidenta del Congrés per a la XIV Legislatura en imposar-se en la segona votació a la 'popular' Ana Pastor.

La diputada socialista Meritxell Batet ha sigut triada presidenta del Congrés per a la XIV Legislatura en imposar-se en la segona votació a la ‘popular’ Ana Pastor. En concret, l’electa del PSC ha collit 166 paperetes davant dels 140 vots que ha aconseguit la seua rival ‘popular’.

Les dos es van batre en una segona ronda per a l’elecció de la Presidència del Congrés en haver sigut les més votades en la primera, en la qual cap de les dues candidates va aconseguir la majoria absoluta requerida.

Rovira  

En esta segona votació, també de caràcter secret i mitjançant papereta en urna, han participat 346 diputats el que suposa que, a més de l’anunciada baixa mèdica de Jaume Alonso Cuevillas (Junts), hi ha hagut altres tres baixes que no es van veure en la primera votació.

Batet no ha afegit més vots que els aconseguits en la primera, fins i tot ha perdut u, quedant-se en 166, però Pastor sí ha aconseguit més suports en atraure’s els de Vox per a aconseguir un total de 140 paperetes (açò sí, tres menys de les quals li haurien correspost si l’hagueren votat tots els que la van recolzar en la primera més els 52 de Vox).

Els de Santiago Abascal ja no podien tornar a votar la seua candidata a la Presidència, la secretària general del seu grup parlamentari, Macarena Olona, que no va passar a la segona ronda perquè en la primera només havia aconseguit el suport dels seus 52 parlamentaris i va quedar per darrere de Batet i Pastor.

En esta segona votació s’han registrat a més 11 paperetes en blanc, que presumiblement corresponen a Ciutadans i al parlamentari de Teruel Existe, així com 29 vots nuls, entre ells d’ERC, Junts, CUP, Bildu i BNG.

LA DIPUTADA DE LA CUP VOTA EN EL TORN EXTRA

Els diputats han votat mitjançant papereta en urna, com estableix el Reglament. En finalitzar la crida, el president de la Mesa d’edat, el socialista Agustín Zamarrón, ha preguntat si alguna de les seues senyories no havia votat i la diputada de la CUP Mireia Vehí s’ha l’alçat al·legant que no havia sigut cridada.

Així les coses, Zamarrón li ha donat permís per a baixar a introduir la seua papereta en l’urna, li ha demanat perdó per l’error: “Perdone’ns perquè no sap més el dimoni per vell, sap menys”. Després ha procedit al recompte.

PublicitatJuega Limpio Orihuela