Més de 300 militars en l’incendi de la Serra Calderona

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha visitat avui el Lloc de Comandament Avançat de l’incendi de Gàtova per a analitzar sobre el terreny les labors d’extinció i l’evolució del sinistre.
Moragues ha destacat l’esforç que estan realitzant les brigades forestals en la lluita contra aquest incendi forestal, que es va iniciar dimecres passat.
El delegat ha repassat el “significatiu desplegament de mitjans aeris i terrestres” que ha enviat el Ministeri d’Agricultura i pesca, Alimentació i Medi ambient a la zona afectada per a col·laborar amb els efectius destinats per la Generalitat. Al mateix, temps també ha assenyalat que el Govern ha mobilitzat des que es va iniciar l’incendi a prop de 300 militars de la Unitat Militar d’Emergències amb base a Bétera i 18 autobombes.

En concret, el Ministeri ha desplaçat a la zona quatre avions amfibis Canadair, de 5.500 litres de capacitat de descàrrega, procedents de les bases dels Plans (Albacete), Torrejón (Madrid), Pollensa (Balears) i Zaragoza.
Així mateix treballen en aquest sinistre dues Brigades de Reforç contra Incendis Forestals (BRIF), amb els seus corresponents helicòpters de transport, equipats amb un helibalde d’1.200 litres de capacitat de descàrrega. Les BRIF procedeixen de les bases de Prado d’Esquiladores (Conca) i Daroca (Saragossa)