viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 32.000 persones sense llum ni aigua en la Plana d’Utiel i Vall d’Aiora

Més de 32.000 persones s’han vist afectades per les conseqüències del temporal. Talls de llum en la Plana d’Utiel a causa d’una incidència en la línia elèctrica d’alta tensió en la zona, segons ha informat Iberdrola. La companyia ha movilitzat més de 450 persones per a treballar en la zona on té instal·lats més de 20 grups electrògens, quantitat que es doblarà en les pròximes hores. El centre de coordinació d’emergències ha solicitat a l’UME suport logístic  per tal de restablir el servei quan abans siga posible.

La caiguda de torres d’alta tensió va ja fer molt complicada la tasca de les màquines llevaneu i de l’UME per a socòrrer als que s’habien quedat atrapats en l’A-3 des d’ahir en la vesprada fins hui a migdia.

El president de la Generalitat valenciana, XimoPuig, ha visitat aquest matí el Centre de Gestió i Seguretat Vial per a interessar-se per l’estat de les carreteres i ha assegurat que s’ha elevat del nivell 1 al 2 la situació d’emergència a causa que no hi ha ni llum ni aigua en la zona de Requena-Utiel i Valle d’Aiora. La localitat de les Alcubles també està avui incomunicada per la gran quantitat de neu caiguda i tampoc disposa d’energia elèctrica, segons fonts de la població.

La situació catastròfica en Requena i el seu Hospital

L’alcalde de Requena, Mario Sánchez, ha manifestat que el municipi porta 17 hores sense llum i 4 hores sense aigua. S’han caigut pins i torres en el casc urbà del poble. Les gasolineres i els supermercats han tancat per falta de suministre i L’hospital ha utilitzat ja vore 4000 litres de gasoil per a fer funcionar els generadors d’emergència del centre sanitari.

Sense comunicació

L’alcalde de Requena ha afirmat que “tenen tots els problemes possibles”, ja que no hi ha llum, aigua ni pràcticament cobertura, tampoc se coneix la situació en les 25 aldees que pertanyen al municipi de la localitat per saber si hi ha danys materials o personals.

Últimas noticias

Contenido relacionado