jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 40.000 persones protesten en València contra la supresió de concerts de Batxiller

Una manifestació de milers de persones abillades amb camises i samarretes blanques ha omplert aquesta vesprada els carrers del centre de València per a denunciar la supressió de concerts en primer de Batxillerat a la Comunitat Valenciana i advertir a la Generalitat del “trastorn” que suposa per a les famílies.

Milers de persones protesten per la supressió de concerts en Batxiller i el “trastorn” a famílies

Sota el lema comú “Per la llibertat en ensenyament”, la marea de pares, alumnes i professors –al voltant de 40.000 persones segons l’organització, que ha noliejat autobusos d’Alacant i Castelló– ha tenyit de blanc la capital amb xiulades, tambors i fotografies del revés del conseller d’Educació, Vicent Marzà, amb el missatge “Marzà, repressor de la concertada”.

Des del grup Popular Mari Carmen Contelles, ha defensat “la llibertat d’elecció en l’educació enfront del sectarisme que predomina en el Consell i els seus constants atacs a l’ensenyament concertat, que ha tingut la seua plasmació amb la retallada anunciada dels concerts de Batxillerat aprovat per la Conselleria comandada per Vicent Marzá”.

Javier Sebastián, portaveu de la plataforma Llibertat d’Ensenyament 27.1 i orientador en un col·legi concertat, va assegurar que la política del Consell “vol acabar amb l’ensenyament concertat» i ho està fent «d’una manera molt sibil·lina”. “Enguany són 31 aules, l’any que ve no ho sabem”, va apuntar, al que va afegir que «no pot ser que la premsa s’assabente abans que els centres» que se suprimiran concerts.

Últimas noticias

Contenido relacionado