10:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 900 alumnes assisteixen a l’òpera infantil “Brundibàr. El borinot” a Sagunt

L’Auditori Joaquín Rodrigo ha acollit este matí l’òpera infantil Brundibàr. El borinot, interpretada per l’Orquestra de Cambra de Morvedre i dirigida per David Gómez. Esta obra està coproduïda per l’Ajuntament de Sagunt junt amb el projecte de David Gómez Ramírez, Sebastià Peris i Amparo Urieta.

El regidor de Cultura José Manuel Tarazona ha declarat que “hui commemorem el dia del teatre amb l’audició d’esta gran obra a la qual han assistit més de 900 xiquets i xiquetes de les nostres escoles”.

La peça, obra del compositor jueu Hans Krása, procedent de Praga, és una de les partitures rescatades després de l’Holocaust. Krása va ser deportat al camp d’internament de Terezín on va construir l’obra de memòria, i es va interpretar fins en més de 50 ocasions a Terezín amb l’ajuda dels xiquets que allí habitaven. Per tot açò, esta òpera infantil és un símbol de la resistència cultural enfront de la més feroç repressió.

“L’òpera Brundibàr és una òpera feta per primera volta en valencià, en la nostra llengua, podem considerar que és una primícia mundial. És una òpera per a un públic infantil i familiar recreada a l’entorn tan dur com Terezín durant la repressió de la Segona Guerra Mundial però que encara hui, desgraciadament, podem trobar en molts llocs”, ha conclòs Tarazona.

Últimas noticias

Contenido relacionado