Més Compromís destaca la aposta per l’agricultura ecològica com a rescat del món rural

Candela visita plantacions de raïm de taula ecològica en el Vinalopó Mitjà al costat de responsables del Comitè Certificador d'Agricultura Ecològica.

Publicitat

“L’agricultura ecològica a la Comunitat Valenciana està generant més perspectives de futur entre els joves i les dones que desitgen incorporar-se a l’activitat agrària. I la dona està jugant un paper destacat en el sector, ja que supera el 24,5% del total de els productors. Entenem que apostar per aquest tipus d’activitat serveix de fórmula de rescat per a un món rural que demana a crits soluciones en tota Espanya”, ha assenyalat el candidat al Congrés dels Diputats per Més Compromís (Compromís-Més País) a Alacant, Ignasi Candela.

Després de la seua visita a plantacions de raïm de taula ecològica en el Vinalopó Mitjà al costat de responsables del Comitè Certificador d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, Candela ha defensat actuacions administratives com les de la Generalitat Valenciana per a reactivar un món rural a través de polítiques encaminades a una sostenibilitat mediambiental que permeta a les persones crear una nova relació amb un món rural generador d’oportunitats laborals dignes.

PublicitatRovira  

El sector ecològic de la Comunitat Valenciana va generar, en 2018, un volum de negoci de 452,4 milions de €. Aquesta xifra representa el 25% del valor de mercat del consum de productes ecològics de tota Espanya, que aconsegueix els 1.805 milions d’euros. Més Compromís-Més País proposa que models d’actuació similars siguen adoptats en diferents punts d’Espanya.

“És un sector en clar ascens i un pilar en el qual hauria de sostenir-se el futur govern central per a plantejar la viabilitat i continuïtat del món rural, tant per nombre d’operadors generats (2.904 en 2018, un 11% més que en 2012), com pel creixement de superfície, que en l’últim any i mig s’ha multiplicat per dos a la Comunitat Valenciana “, ha raonat Candela.

MERCOSUR

“Ens oposem al fet que l’Estat espanyol ferm tractats comercials com el de MERCOSUR, que posen en perill els estàndards de qualitat i seguretat alimentària, a més dels interessos del menut i mitjà productor en favor de grans corporacions agroindustrials”, ha recordat Candela

Més Compromís-Més País continuarà reclamant al govern estatal una presència contundent a Brussel·les en defensa dels interessos valencians amb de traslladar les necessitats del territori en les negociacions de la Política Agrícola Comunitària (PAC), els tractats comercials i aconseguir així unes mateixes condicions competitives del mercat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela