viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 250 efectius regularan aquest diumenge la mobilitat de la VI Marató BP Castelló

La VI Marató de Castelló és el major esdeveniment esportiu que se celebra en la ciutat de Castelló per diversos factors, però especialment des del punt de vista organitzatiu respecte als serveis que es presten des de la Policia Local.

Així, el regidor d’Esports, Enric Porcar, ha informat avui el dispositiu de seguretat i tràfic en relació amb la celebració de l’esdeveniment esportiu. La celebració de la Marató de Castelló suposa un gran nombre de carrers que es veuran tallats o restringits al trànsit de vehicles, ja que discorre d’oest a est des de la Universitat Jaume I fins al Grau de Castelló i de nord a sud des de la Plaça Teodoro Izquierdo fins a l’Avinguda València amb el carrer Pascual Asensio Hernández, amb un recorregut total de 42,092 km.

Segons ha assenyalat el regidor d’Esports, “el dispositiu dissenyat per la Policia Local permetrà que Castelló puga viure intensament del gran esdeveniment esportiu de l’any sense que hi haja incidents i, a més, oferir alternatives de mobilitat i transport públic durant la celebració de la carrera”.

L’important nombre d’efectius que s’hauran d’encarregar aquest diumenge de la regulació i els talls de tràfic superen els 254. És especialment significativa l’assignació de 145 punts de tràfic reservats al seu control per part del personal de Policia Local i Agents de Mobilitat Urbana (AMUS), deixant en mans de l’organització de l’esdeveniment cobrir altres 95.

A més, cal destacar també el servei previ que realitzarà la Policia Local a partir de demà dissabte 5 de desembre. En el torn de matí es buidarà i encintarà el Passeig Ribalta imparells per al muntatge de la meta de l’III 10K.

En el torn de vesprada es realitzarà també en Passeig Morella, des del pont del Passeig de la Universitat fins al carrer Riu de la Plata, el carrer Huesca (el costat de l’estadi complet i l’altre costat des del Bulevard Riu Sec fins al carrer Penyagolosa), carrer Sant Roc (costat esquerre direcció centre des d’Estatut fins a Sanahuja), Avinguda Pérez Galdós, des del Passeig Ribalta imparells fins al carrer Miguel Juan Pascual.

Aquestes zones es mantindran buidades durant els torns de vesprada i nit, el dia 6 a partir de les 6 del matí es comprovarà que segueixen buidades i, en cas de quedar algun vehicle es retirarà abans de donar inici a les proves.

A més, demà dissabte en el torn de nit es tallarà el tràfic en la Carretera de Morella a partir de les 23.00 hores per al muntatge de la zona d’eixida de les carreres. A partir de les 2.30 hores del diumenge es regularà el tràfic en l’Avinguda Casalduch amb Orfebre Santalínea durant uns 20 minuts per al muntatge del Cartell de Separació entre la VI Marató i l’III 10 K. Finalment, a les 7.00 hores es tallarà el tràfic en l’avinguda de la Universitat per a facilitar l’escalfament dels participants.

Transport públic

Respecte a la incidència que tindrà el desenvolupament de la Marató en el transport urbà de la ciutat durant la jornada del diumenge, no funcionaran fins a les 14.00 hores la L1 (Ciutat de Castelló – H. General); L4 (Grapa – San Lorenzo), L5 (Passeig Ribalta- Basílica del Lledó) i L11 (Rafalafena- UJI).

Altres línies com la L3 (Basílica – Hospital Magdalena – Basílica), la L6 (Passeig Ribalta – Benadressa) i la L12 (Comissària Policia-UJI) patirà algunes modificacions en els seus recorreguts i horaris i, a causa que la Marató arriba també al Districte Marítim, la Línia interurbana Castelló-Grau, es veurà afectada i modificarà el seu recorregut i parades durant unes hores”.

No obstant açò, tant les línies, com les parades que es van a veure afectades i els recorreguts alternatius es poden consultar a través de la web municipal www.castello.es en la secció ‘Mobilitat’ i l’apartat ‘Transport Públic.

Dispositiu Sanitari

El dispositiu sanitari es mantindrà com en anys anteriors amb l’hospital de campanya en la zona de meta i la infermeria mòbil. A més de 8 vehicles: sis ambulàncies, un cotxe per a logística i un altre per a coordinació. A més, un d’aquests vehicles serà per a intervenció ràpida, per a poder assistir ‘in situ’ en qualsevol punt del recorregut.

A més, al voltant de 35 persones, amb diversos metges, especialistes en traumatologia, anestesista, especialistes en medicina esportiva, medicina general i urgències, infermers, tècnics en transport, un coordinador i un cap de servei completaran el dispositiu mèdic previst per a la VI Marató BP Castelló.

Últimas noticias

Contenido relacionado