4:22 pm - Tuesday, 14 July 2020

Més de 3.000 joves començaran a treballar en entitats locals de la Comunitat Valenciana gràcies al Pla Avalem Joves Plus de Labora

- Publicidad -Reciplasa

Les subvencions tenen com a objectiu la contractació de dos grups diferenciats: persones joves qualificades i no qualificades.

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Més de 3.000 persones joves començaran a treballar aquest any en entitats locals de la Comunitat Valenciana gràcies al programa Avalem Joves Plus, una iniciativa contra la desocupació juvenil del Servei Valencià d’Ocupació i Formació. Aquesta xifra se suma als més de 8.000 beneficiaris als quals aquest programa va permetre donar una oportunitat Laboral els últims dos anys.

Així, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la convocatòria d’ajudes d’aquest programa al qual destinarà més de 54 milions d’euros, cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu, perquè Ajuntaments, Diputacions i Mancomunitats contractin a joves de menys de 30 anys.

Les subvencions es destinaran a dos grups diferenciats: persones joves qualificades i no qualificades, cadascun dels quals amb una dotació d’uns 27 milions d’euros. Per a poder ser beneficiaris, les persones aspirants han de residir en la Comunitat Valenciana, figurar inscrites com a aturades en Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Els sol·licitants qualificats han de trobar-se en possessió d’alguna de les següents titulacions: llicenciat o diplomat universitari, grau universitari, tècnic o tècnic superior Formació Professional Reglada o Certificat de professionalitat. Quant al segon grup, han de ser majors de 16 anys beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Les entitats públiques que desitgin demanar aquestes ajudes, han de presentar les sol·licituds de forma telemàtica a través de la web de Labora en el termini de 15 dies a partir de la resolució en el DOGV, i s’han de comprometre a mantenir als joves contractats per un període de 12 mesos.

Avalem Joves Plus té una triple finalitat: millorar l’ocupabilitat dels menors de 30 anys, proporcionar-los experiència Laboral i posar en valor el talent jove en l’administració pública.

Les característiques de Avalem Joves Plus 

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha assenyalat que “l’èxit de les edicions anteriors” ha portat a renovar el programa d’ocupació, ja que “aquest pla ha rebut el reconeixement de la Unió Europa i la Comunitat Valenciana va ser l’única autonomia seleccionada per Brussel·les per a exposar les experiències reeixides per a la integració social dels joves”.

L’estratègia de la Generalitat per a afavorir l’ocupació juvenil està composta per actuacions de caràcter transversal en matèria d’orientació, formació i ocupació.

“Sabem que molts joves finalitzen els seus estudis i tenen dificultats per a incorporar-se al mercat Laboral perquè manquen d’experiència. Aquest pla està pensat perquè aquestes persones adquireixin un any d’experiència Laboral en entitats locals, completin els seus currículums i puguin complir així les exigències del mercat de treball”, ha explicat Nomdedéu.

D’altra banda, mitjançant Avalem Joves, Labora també ofereix subvencions per a les empreses que contracten persones joves qualificades amb l’objectiu d’impulsar la seva inserció amb contractes indefinits i també en pràctiques.

“L’atur registrat entre les persones menors de 30 anys ha caigut 16,6 punts des de l’inici del Pla Avalem Joves. Hem passat de 70.291 persones joves aturades al març de 2016 a 58.610 al març de 2019”, ha exposat el secretari autonòmic.

Nomdedéu creu que els excel·lents resultats del programa es deuen a la línia d’acció de Labora, que prioritza les actuacions per a la integració Laboral dels col·lectius més vulnerables i amb majors dificultats d’inserció.

“La lluita contra la desocupació i la precarietat Laboral són les nostres prioritats. L’objectiu és generar un mercat Laboral més inclusiu mitjançant la creació de polítiques focalitzades en grups específics”, ha afirmat Enric Nomdedéu.

Per això, a més de Avalem Joves Plus, el Servei Valencià d’Ocupació també aposta per les mesures per a l’ocupabilitat d’altres col·lectius, com Avalem Experiència, per a impulsar la contractació de majors de 30 anys, especialment si es tracta d’aturats de llarga durada.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Onda remodelarà la presó del segle XVI

El consistori condicionarà l'antiga presó de la Font de Dins per a obrir-la al públic durant l'any vinent.

Castelló coordina el protocol de seguretat per al nou cicle d’oci al Grau ‘Mar de Sons’

En el recinte s'implementaran les mesures marcades per les autoritats sanitàries per a la protecció de salut del públic.

L’església de Culla acollirà un concert de música barroca

L'actuació s'engloba dins del cicle 'Vetlades barroques a escenaris històrics'.

L’Ajuntament executa quasi 10 milions d’euros en el barri del Cabanyal a través de l’EDUSI

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha informat que l'estat d'execució dels fons EDUSI per a inversions en el barri del Cabanyal és de 9.888.583,75 euros entre la proposta de despesa, el contractat i el pagat.

Pepa Cano renova com a presidenta de la Junta Local Fallera de Benaguasil

Pepa Cano continuarà sent la presidenta de la Junta Local Fallera de Benaguasil un any més després de l'assemblea celebrada el passat 9 de juliol a l'Ajuntament.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià