Més de 400 pensionistes exigeixen a Almussafes unes pensions dignes

  • La UDP de la Comarca Ribera Alta, junt amb l’Ajuntament d’Almussafes i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la localitat s’han manifestat durant el matí de hui dimarts per a defendre un sistema públic de pensions finançat equitativament.

Un total de 450 jubilats i pensionistes d’Almussafes i d’altres 15 localitats de la comarca de la Ribera es vaon donar cita, a partir de les 11 hores d’ahir dimarts 20 de març, en l’esplanada del Centre Cultural, punt de partida de la concentració convocada des de la UDP de la Comarca Ribera Alta, en col·laboració amb el consistori municipal i l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Almussafes. L’alcalde, Toni González, el president comarcal, Sergio Tormo, i el president de la UDP Almussafes, José Dòria, han reivindicat la necessitat que des del Govern Central es done una solució immediata al deficient sistema públic de pensions durant les intervencions públiques amb les quals s’ha clausurat la manifestació en l’Àgora del parc Central.

Centenars de majors de la comarca de la Ribera ha elevat les seues veus en una concentració multitudinària celebrada a Almussafes que ha servit per a denunciar públicament “la ridícula revaloració de les pensions aplicada des del Govern Central durant els últims cinc anys, concretament un 0,25%, molt allunyada de l’increment anual de l’IPC i que provoca el deteriorament i la pèrdua del poder adquisitiu d’un col·lectiu que, durant més de 40 anys, ha sostingut econòmicament el país, fent realitat i consolidant un sistema públic de pensions i que a més i durant el període de crisi econòmica ha assegurat la sostenibilitat de moltes famílies afectades per greus dificultats”, ha destacat el president de l’executiu local, Toni González durant la marxa de protesta que ha recorregut diferents vies públiques de la localitat i en la que Guàrdia Civil, Policia Local i voluntaris de Protecció Civil han vetlat per la seguretat dels manifestants. El president de l’executiu local ha remarcat que exigir el manteniment del sistema públic de pensions és una responsabilitat de totes les administracions públiques i especialment dels Ajuntaments “i per això, des d’Almussafes hem facilitat tota la logística perquè este acte es duga a terme”. Durant la seua intervenció, el primer edil ha remarcat que “Ara és just que els beneficis que ha brindat la banca, que ja ha sigut rescatada per l’Estat, tornen al manteniment de les pensions”, a més d’animar a tots a no desistir en esta lluita i defensa de la justícia”.

A més de l’organització, en la capçalera de la manifestació es trobaven l’alcaldessa de Benifaió, la tinent alcaldessa de Carlet, els primers edils de Catadau, Corbera, Llombai i Alfarp, així com el secretari general del PSPV Ribera Baixa, Salva Martínez. Tots ells portaven una pancarta amb el lema “Per unes pensions i uns sous dignes”. De fet, la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, ha incidit en el fet que la reivindicació d’unes pensions dignes, justes, sostenibles i finançades equitativament des del sistema públic de pensions no se centra únicament en els actuals pensionistes, sinó també en els seus fills i néts. De fet, “en estos moments estem lluitant i defenent el benestar i el futur de tots”, ha afirmat l’edil delegada.

La marxa, presidida així mateix pel president de la UDP comarcal, Sergio Tormo, ha sigut un autèntic clamor i una exigència de la societat perquè es blinden les pensions en la Constitució com un dret fonamental. A més, les autoritats han traslladat la necessitat que s’incrementen les pensions més baixes, incloses les de viudetat, atés que en l’actualitat 3,15 milions de jubilats cobren pensions que queden per davall del llindar de pobresa, fixat en 8.200 euros anuals, la qual cosa suposa una de cada tres pensions.

Per la seua banda, el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Almussafes, José Dòria, també ha participat activament en la crida conjunta a la mobilització no sols dels majors, sinó també de la resta de la societat, de les noves generacions, per a denunciar i exigir un sistema públic de pensions de qualitat. “L’objectiu d’esta marxa és la de reivindicar el que ens correspon per dret, unes pensions dignes i no l’almoina que ens està donant el Govern de Rajoy a qui portem tota la vida cotitzant per a poder tindre una qualitat de vida en la nostra vellesa”, ha assenyalat.

La cita d’ahir, en la que es van escoltar consignes com “el poble, unit, mai serà vençut” i “ni un pas arrere” també ha servit de crida pública a tots els pensionistes de la comarca a la mobilització convocada per a les 11 hores de dijous que ve 22 en la ciutat de València.