Més de 50 organitzacions participen aquest dissabte en la manifestació de l’Orgull Gai a València

La marxa reivindicativa del #OrgullVLC2018, organitzada pel col·lectiu Lambda juntament amb altres entitats LGTB de la Comunitat Valenciana, eixirà a les 19.30 hores de la Porta de la Mar

Baix el lema “CONQUISTEM LA IGUALTAT, Transformem la societat”, reivindicaran la implementació de la Llei Integral Trans aprovada en Les Corts, una Llei Estatal contra la LGTBIfòbia i que l’Organizació Mundial de la Salut (OMS) despatologice definitivament les identitats trans.

La marxa reivindicativa del #OrgullVLC2018, organitzada pel col·lectiu Lambda juntament amb altres entitats LGTB de la Comunitat Valenciana, eixirà a les 19.30 hores de la Porta de la Mar i, després de recórrer diversos carrers cèntrics, acabarà a la plaça de l’Ajuntament, on està prevista la lectura d’un manifest i on tindrà lloc la celebració de la Festa de l’Orgull.

Segons ha informat Lambda en un comunicat, les demandes de la manifestació d’este any se centren en els Àmbits Autonòmics, nacional i internacional.

En concret, encara que creuen que “s’han fet passos en la direcció correcta”, Lambda ha exigit la implementació de la Llei Integral Trans aprovada per les corts en 2017 i l’aprovació i immediata engegada de la Llei d’Igualtat LGTBI, així com l’aprovació per part del nou Govern central d’una Llei Estatal contra la LGTBIfòbia, a més de confiar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) procedisca a depatologitzar definitivament les identitats trans.

“Ja portem una dècada de greu reculada democràtica, quant als drets fonamentals de la ciutadania i a les polítiques d’igualtat i cohesió social”, ha manifestat la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, per qui, en l’Àmbit estatal hi ha hagut “una regressió de la situació de la diversitat sexual, de gènere i familiar, i de les dones, a causa de les polítiques de l’anterior govern” del PP.

“Esperem que el Govern recentment estrenat atenga amb urgència les reivindicacions pendents dels col·lectius LGTBI i feministes”, ha agregat.

A la Comunitat Valenciana, ha destacat, el canvi de govern de 2015 comportà “avanços en assumptes tan importants com la lluita contra la transfòbia, per la visibilitat LGTBI, i en els Àmbits de l’ensenyança, la cultura o la sanitat” però es “requereix un ferm compromís general de tota la societat i el suport real i efectiu de totes les administracions” per a una “democràcia realment inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb els drets de totes les persones, siguem LGTBI o no”.

Entre les altres reclamacions, Lambda ha exigit la fi de la violència LGTBIfòbica i mesures reals i coordinades davant el VIH i accions que posen fi l’estigma i la discriminació dels qui conviuen amb el virus, així com posar fi a “tot discurs d’odi disfressat de llibertat d’expressió i anar un pas més enllà retirant les subvencions a aquelles organitzacions que fomenten l’odi i la LGTBIfòbia“.

Aquest any, la manifestació compta amb huit batucades i el seu cartell està compost per una selecció d’artistes compromesos amb el feminisme i la lluita LGTBI, segons l’organizació, que ha informat que l’actriu valenciana Emparo Oltra serà la mestra de cerimònies.

Igualment, ha informat que està previst que participe el grup Mueveloreina, convertit en un gran fenomen en Espanya, amb lletres que no avergonyeixen a qui les ballen ni a qui les escriuen; Tesa, rapera valenciana amb un estil empoderador que canta en valencià; Putilatex, un clàsic amb lletres provocatives; i Eterno i Miss Yuls, dos DJs compromesos amb la diversitat i que introduiran música en valencià. EFE

Publicitat