12:59 am - Friday, 10 July 2020

Més de 800 auxiliars de conversa ajudaran a millorar l’alumnat valencià

- Publicidad -Reciplasa

Un total de 749 escoles de Primària tindran el suport d'un auxiliar estranger de conversa en anglés.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Els centres educatius valencians tindran, a partir d’octubre, 811 auxiliars de conversa nadius que ajudaran el professorat d’idiomes en la millora de les competències comunicatives orals de l’alumnat de Primària, ESO, Batxillerat i FP en anglés, francés, alemany i italià.

Aquests 811 auxiliars de conversa són estudiants universitaris o recentment graduats que acompanyen a les aules el professorat a l’hora de reforçar les destreses orals de l’alumnat.

Gran part d’ells, 749, són auxiliars de conversa en anglés finançats directament per Educació de la Generalitat i seleccionats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, que és l’organisme competent en convenis internacionals per a la selecció del personal.

Per a aquest curs, Educació de la Generalitat ha assignat vora 8 milions d’euros per a la cobertura de 848 auxiliars de conversa a les escoles. El Ministeri ha comunicat que hi han renunciat en 99 casos. La taxa de renúncies aquest curs ha baixat al 12%, menys de la meitat del curs passat i quatre vegades menys que el curs 2017-2018, el que significa que els auxiliars cada vegada troben més profitosa l’experiència. Alguns d’ells fa tres anys que participen en el programa.

Les 749 escoles que aquest curs tenen assignat un auxiliar de conversa en són 283 de les comarques d’Alacant, 106 de les de Castelló i 360 de València.

L’auxiliar de conversa col·labora amb el docent responsable 16 hores setmanals, de les quals almenys 1 és de coordinació amb el tutor o professorat corresponent i 12 hores d’atenció directa a l’alumnat.

L’ajuda mensual i de compensació de les despeses de manutenció i allotjament que rep un auxiliar de conversa és de 1.000 euros. A més, Educació cobreix les pòlisses de repatriació i d’assistència sanitària per als auxiliars de conversa de fora de la Unió Europea.

A més, el Ministeri d’Educació i Formació Professional ha finançat i ha assignat 73 auxiliars de conversa estrangers als instituts valencians.

D’ells, n’hi han renunciat 11. Per tant, seran 62 els auxiliars estrangers de conversa en anglés, francés, alemany i italià que ajudaran a millorar les competències comunicatives orals de l’alumnat de 47 instituts d’ESO, Batxillerat i FP. En concret, aquests 62 auxiliars de conversa en són 37 d’anglés, 16 de francés, 2 d’italià i 7 d’alemany.

Dènou instituts de Secundària de les comarques d’Alacant tindran aquest curs 24 auxiliars estrangers de conversa en anglés (13), francés (7), alemany (3) i italià (1). Sis de les comarques de Castelló rebran el suport de 9 auxiliars d’anglés (5), alemany (2) i francés (2). Finalment, 22 centres de les comarques de València tindran 29 auxiliars de conversa en anglés (19), francés (7), alemany (2) i italià (1).

Avançar en el plurilingüisme

L’objectiu prioritari d’aquesta figura és aconseguir millorar el nivell d’ensenyament en llengües estrangeres, per tal de contribuir al fet que els alumnes n’isquen millor preparats i superen els actuals nivells de coneixement d’idiomes, especialment de l’anglés.

Per això, les funcions específiques de l’auxiliar estan encaminades a reforçar les destreses orals de l’alumnat, i consisteixen en la realització d’activitats que faciliten la comunicació i interacció amb l’alumnat, elaborar o adaptar materials didàctics en llengua estrangera, desenvolupar activitats que fomenten la motivació i l’interés de l’alumnat per la llengua i cultura del seu país d’origen, així com fomentar la creació d’un ambient plurilingüe i intercultural al centre.

Trobades d’acollida a Alacant, Castelló i València

La Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació ha organitzat tres jornades d’acollida a Alacant, Castelló i València per als 811 auxiliars de conversa i els seus tutors. La trobada de València tindrà lloc el 16 d’octubre al Palau de les Arts Reina Sofía. El dia 17 es farà la jornada a Alacant, al Palau de Congressos, i a Castelló el dia 18, també al Palau de Congressos.

Les trobades, a més d’informació sobre el programa, inclouen una conferència de l’especialista en ensenyament de l’anglés i professor titular del Departament de Didàctica de Llengua i Literatura de la Universitat de València, Agustín Reyes Torres, amb el títol ‘Conversation and the guided reinvention of knowledge’. A més, es mostraran sis experiències d’èxit fruit de la col·laboració entre els auxiliars de conversa i els seus tutors que s’han dut a terme a les aules valencianes durant cursos passats.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Uns 2.600 metges residents de la Comunitat Valenciana ‘amenacen’ amb una vaga indefinida

Sol·liciten a la Consellera de Sanitat una reunió immediata per debatre unes millores respecte a unes condicions que consideren "denigrants" tant pel que fa a la quantitat d'hores i guàrdies, com a la remuneració o a la falta de supervisió en un període que es considera també formatiu.

Tanquen acord per a fabricar la vacuna contra el COVID-19 a Madrid

S'espera que l'estudi de Fase III de Moderna, d'aproximadament 30.000 participants, comence al juliol de 2020 i que la vacuna estiga llesta, segons previsions, per a primers de 2021.

El carrer Carcaixent conectarà amb la ronda Est per 341.000 euros

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui l'adjudicació de les obres del projecte d'urbanització del tram final del carrer Carcaixent, que executarà l'empresa Omega Enginya i Obres, S.L., amb un termini d'execució de cinc mesos

Diputació i Conselleria de Cultura paguen ‘a mitges’ la recuperació del santuari de Penyagolosa

Martí ha indicat que la Diputació, en col·laboració amb el Bisbat, "activa la redacció de projecte amb la intenció que puga estar finalitzat abans que finalitze l'any i que la institució provincial i la Conselleria incloguen partides en els seus pressupostos de 2021"

Teulada-Moraira organitza tres rutes eco turístiques nocturnes per a estiu

Les rutes són de baixa dificultat i obertes a persones de tots els perfils.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià