Més de 9.000 fidels peregrinen a Santa Quitèria a Almassora

La JLF augmenta a 9.500 els rotllos davant la previsió de més assistents per la calor.

PublicitatAVL

La fe cap a Santa Quitèria ha desbordat la previsió d’assistents al Romiatge en honor a la patrona. Els càlculs del consistori situen en més de 9.000 els fidels que han partit a les nou del matí des de la plaça de l’Església cap al paratge per a complir amb la tradició i baixar, a la vesprada, la imatge de la ‘moreneta’ al nucli urbà.

Per aquest motiu, els voluntaris de la Junta Local de Festes han repartit 9.500 ‘rollets’ d’anís a l’arribada de la comitiva al paratge, 500 unitats més que en anteriors ocasions, al costat de la tradicional copa de mistela, per a reposar forces. La reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames Mar Rouco Cantavella i Núria Dealbert Lafuente, han sigut de les primeres, abillades amb la indumentària tradicional.

PublicitatRovira  

La corporació municipal i la mantenidora, Ana Pitarch, han acompanyat a les representants de les festes al costat del rector, Juan Ángel Tapiador, que ha oficiat la missa al migdia en una ermita abarrotada de públic en un matí molt calorós. El paratge ha acollit a milers d’assistents que s’han refugiat del sol al costat del llit del Millars i en la pineda del passeig de Santa Quitèria. Per part seua, les integrants de la Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosari ha venut en els punts habituals les cintes commemoratives i els mocadors, la recaptació dels quals destinaran a beneficiència. A partir de les 14 hores tindrà lloc el repartiment de 2.500 racions de paella i les taronges d’Almassora que, per primera vegada, repartirà la Regidoria de Medi Ambient per a promocionar la citricultura local en col·laboració amb la cooperativa agrícola San José.

Carromatos i pelegrins emprendran el camí de tornada al nucli urbà a les sis de la vesprada amb la imatge de la patrona a coll. A la seua arribada a l’església de San José s’incorporaran els xiquets que han pres la Primera Comunió per a desfilar en processó fins a l’església del Santíssim Crist, on romandrà Santa Quitèria fins el pròxim dia 21. Al pas de la patrona s’encendran les tradicionals fogueres.

Policia Local, Guàrdia Civil, Bombers, Creu Roja i Protecció Civil vigilen durant tota la jornada el paratge, sense incidents durant el matí malgrat l’elevada participació i les altes temperatures registrades.