Més País i Compromís se sumen al ‘cordó sanitari’ a Vox en el Congrés

A més, esperen que el PP no facilite la seua presència als de Santiago Abascal en l'òrgan rector de la Cambra.

Més País i Compromís han confirmat este dimarts que se sumaran a l’estratègia del PSOE i Unides Podem per a aplicar un ‘cordó sanitari’ a Vox en la Mesa del Congrés i han dit esperar que el PP no facilite la seua presència als de Santiago Abascal en l’òrgan rector de la Cambra.

Així ho han posat de manifest el líder de Més País, Íñigo Errejón, i el diputat de Compromís, Joan Baldoví, en roda de premsa en el Congrés, on han acudit per a presentar les seues credencials després de ser triats en els comicis generals del passat dia 10.

Errejón, a qui ha acompanyat la seua companya de files i diputada d’Equo, Inés Sabanés, ha desvelat que ja ha parlat amb el PSOE sobre la seua idea de deixar Vox sense representació en l’orgue de govern del Congrés.

“Els demòcrates ho tenim molt clar. No anem a lamentar que (Vox) no estiga en la Mesa”, ha manifestat Errejón, abans d’apuntar que espera que el PP no cole a Vox “per la porta de darrere” en el govern del Congrés, com ja va fer en l’Assemblea de Madrid. “Hui la decisió torna a estar en la teulada del PP i si vol facilitar una posició a Vox en la Mesa, serà la seua responsabilitat”, ha dit.

El dirigent de Més País espera que un partit que es pretén democràtic, com el PP, no regale res als de Santiago Abascal molt menys després de “l’escàndol” protagonitzat pel seu secretari general, Javier Ortega Smith, en l’Ajuntament de Madrid en l’acte contra la violència de gènere.

“EL FEIXISME, COM MÉS LLUNY DE LES INSTITUCIONS, MILLOR”
“El feixisme, com més lluny de les institucions, millor”, ha respost, per la seua banda, l’únic representant de Compromís en la Cambra baixa, Joan Baldoví, per a qui “gent que s’aprofita de les institucions” per a fer polítiques “absolutament passades” i “contra les persones” no hauria d’estar en la Mesa del Congrés.

Fins hui, a més dels tres vots de Més País i Compromís, la proposta dels socialistes i els ‘morats’ té el suport dels sis diputats del PNB, la qual cosa suma ja 164 paperetes. El PP, que amb els seus vots té assegurades almenys dues de les nou places de la Mesa, ha assegurat que no va a participar en cap ‘cordó sanitari’ a Vox, mentre que Ciutadans ha avançat que presentarà un candidat per a entrar en l’òrgan de govern de la Cambra baixa, la qual cosa requerirà suports externs per a prosperar.

CatalanSpanish