Estes són les mesures especials que Sanitat aplicarà en Onda per a evitar l’expansió del coronavirus

Les mesures entraran en vigor esta mitjanit.

L’avaluació de risc realitzada a Onda pel Centre de Salut Pública de Castelló, constata l’existència de transmissió comunitària sostinguda, és a dir un nivell alt de circulació del virus amb difusió en la comunitat. L’evolució de la pandèmia en el municipi és ascendent observant-se un increment molt marcat en el nombre de casos especialment a partir de la setmana entre el 21 i 26 de setembre.

D’esta manera, la transmissió comunitària sostinguda comporta una pèrdua de la traçabilitat el que demostra un nivell alt de circulació del virus. Els casos s’han produït tant agrupats en brots com de forma aïllada. L’increment de casos està tenint impacte en el sistema sanitari especialment en l’atenció primària atés que la major part dels casos es concentren en els adults joves i, per tant, menys susceptible de complir criteris d’hospitalització.

Per això, davant l’existència de transmissió comunitària amb alt nivell de circulació del virus i la disminució de la traçabilitat, fan necessària l’adopció de mesures excepcionals en este municipi per a reduir l’impacte de la pandèmia i, amb això, evitar el desbordament del sistema sanitari.

2020_8584

CatalanSpanish