Estes són les mesures especials que Sanitat aplicarà en Orihuela i Elx per a evitar l’expansió del coronavirus

Les mesures entraran en vigor esta mitjanit.

Segons Barceló, “l’avaluació de risc realitzada en els municipis d’Elx, Orihuela i les seues pedanies constata l’existència de transmissió comunitària sostinguda, és a dir un nivell alt de circulació del virus amb difusió en la comunitat”. Així, a Elx, ha detallat Ana Barceló, “s’observa un increment constant en el nombre de casos que s’ha aguditzat en els últims 28 dies, arribant a ser significatiu en les dos últimes setmanes”.

“La transmissió comunitària sostinguda – ha continuat la Consellera -, comporta una pèrdua de la traçabilitat de gran part dels casos, la qual cosa demostra un nivell alt de circulació del virus”.

Per part seua, a Orihuela i pedanies s’observa una tendència creixent en el nombre de casos que és clarament exponencial en els últims 28 dies.

El creixement de casos no es pot explicar pels nombrosos brots detectats, la majoria d’ells d’àmbit social relacionat amb reunions familiars o d’amics, la qual cosa indica una pèrdua de la traçabilitat i, per tant, l’existència de transmissió comunitària sostinguda.

2020_8566

CatalanSpanish