El Col·legi de Metges de Castelló planteja la necessitat d’un confinament per reduir els contagis

L'augment de contagis després de Nadal incrementa la pressió en els centres de salut i els hospitals.

A la vista de l’augment del nombre de contagis i ingressos als hospitals, que denota “una gran transmissió del virus” segons la consellera de Sanitat, el Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) considera que, des del punt de vista sanitari hauria d’haver-hi un confinament total en tota la Comunitat Valenciana.

Els repunts a l’alça dels pacients amb símptomes de la Covid 19 va en augment i col·lapsa els centres d’Atenció Primària i les urgències hospitalàries, al punt que s’han hagut de desprogramar cites a pacients amb patologies no covid, alguna cosa que augmentarà les consultes en els centres de salut, ja de per si saturats. D’aquí ve que considerem que és el moment de plantejar un confinament que ens permeta superar esta tercera ona.

La situació és altament preocupant, una cosa de la qual ja hem advertit en repetides ocasions. Alertem de l’efecte del pont de desembre i de les celebracions nadalenques i ara estem veient com els hospitals i les UCU tornen a estar plens i els professionals sanitaris estressats i preocupats per la gravetat de la situació.

Durant setmanes i mesos hem secundat i difós les mesures que l’Administració prenia sobre la regulació de les activitats comercials i socials, apel·lant a la bona voluntat dels ciutadans. I, si la veritat és que la majoria dels ciutadans han complit, una part minoritària no ho ha fet i això ha derivat en un mes de gener en què s’han desbordat les necessitats d’assistència i hospitalització.

Per això instem a la Generalitat Valenciana que endurisca les mesures de restricció de mobilitat i d’activitats comercials, inclòs el confinament, per a parar el tsunami en el qual ens veiem embolicats estos dies i que va en augment, com constaten les dades de la Conselleria de Sanitat i la realitat a la qual s’enfronten diàriament els nostres col·legiats

I als ciutadans, els demanem que reflexionen, que facen un exercici individual de responsabilitat per a anar de casa al treball i tornada a casa, reduint al màxim l’activitat social i que continuen mantenint l’hàbit de la rentada freqüent de mans, mantenir la distància de dos metres i usar correctament la màscara en qualsevol espai.

Així mateix, reiterem la nostra disposició a col·laborar amb l’Administració sanitària en aquells aspectes que se’ns requerisquen, com ja hem fet animant a la vacunació contra la Covid 19.

ValenciàEspañol