Metges de Castelló denuncien la falta d’informació per administrar la vacuna contra la Covid-19

El mateix dia que s'ha conegut que la Comunitat Valenciana rebrà 50.000 vacunes de Moderna, el col·legi de metges de Castelló fa pública la situació d'informació en què es troben els sanitaris per la falta de planificació en la logística per administrar les vacunes.

AVL

El mateix dia que s’ha conegut que la Comunitat Valenciana rebrà 50.000 vacunes de Moderna, el col·legi de metges de Castelló fa pública la situació d’informació en què es troben els sanitaris per la falta de planificació en la logística per administrar les vacunes.

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) considera que davant l’alarmant repunt de nombre de pacients ingressats per Covid 19 que amenaça de col·lapsar els serveis d’Atenció Primària en els centres de salut i les urgències i serveis de vigilància intensiva dels hospitals de la província, en la qual es pot qualificar ja de tercera ona, cal que des de la Conselleria de Sanitat Universal es posen en marxa mesures urgents que restringisquen al màxim els contactes socials, per a evitar que es propaguen els contagis.

Des del Col·legi de Metges de Castelló observem amb preocupació l’increment del nombre de ciutadans que requereixen hospitalització per a ser tractats d’esta malaltia, per això, a més de la restricció dels contactes, apostem per posar en marxa una estratègia de vacunació coordinada que permeta la protecció de tots els col·lectius de risc (majors, professionals sanitaris…) com més de pressa millor. Per a això cal reforçar els efectius i recursos de l’Atenció Primària, les Urgències, les UCI i els serveis de medicina interna, sempre amb l’assessorament dels col·lectius implicats, coneixedors de la realitat diària que es viu en aqueixos centres, cas de les Societats Científiques i dels Col·legis de Metges, perquè han de prevaldre els criteris tècnics i científics, sobre els polítics.

Però perquè Societats Científiques i Col·legis de Metges puguen aportar els seus coneixements cal conéixer els plans de la Conselleria de Sanitat Universal, perquè en estos moments, amb la campanya de vacunació ja en marxa, les Societats Científiques i els Col·legis de Metges desconeixem quin és i com es durà a terme, l’estratègia de vacunació.

Una planificació en la qual no hem participat perquè des de la Conselleria no se’ns ha consultat, malgrat fer-li palesa en múltiples ocasions la nostra disposició a col·laborar i assessorar, com a marca la llei.

Malgrat tot encara som a temps d’actuar conjuntament i tractar de millorar un pla de vacunació que té molt a millorar per a aconseguir una major efectivitat i aconseguir complir amb els percentatges de vacunació fixats.

Des del Col·legi de Metges de Castelló reiterem que la vacuna és una eina important per a aconseguir frenar l’expansió de la Covid 19, per la qual cosa animem a tota la població a vacunar-se, al mateix temps que insistim que complisquen amb les mesures preventives de mantenir la distància de 2 metres, la rentada freqüent de mans i usar correctament la mascareta.

- Advertisement -
CatalanSpanish