Metges de l’Hospital en contacte amb positius continuen treballant

CESM denúncia que hi ha 5 metges positius per coronavirus i altres 13 estan en "aïllament" per contacte estret, però continuen treballant.

AVL

La Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) de la Comunitat denúncia la falta de control de l’aïllament de metges residents que han estat en contacte amb companys positius a l’Hospital General d’Alacant.


14 MIR positius en coronavirus des de setembre

Des que els MIR es reincorporaren al setembre com a reforç per a fer front a la pandèmia del coronavirus, s’ha detectat un brot de COVID19 entre estos, que segons indiquen des de CESM, no s’està controlant degudament atesos els protocols sanitaris marcats pel Ministeri de Sanitat. De fet, dels 80 metges residents incorporats al setembre, 14 s’han contagiat ja de coronavirus.

Actualment, hi ha cinc metges positius per coronavirus a l’Hospital i altres 13 estan en aïllament per contacte estret amb ells. No obstant això, des de CESM expliquen que este “aïllament és el que anomenen social”, des de la gerència del centre sanitari. És a dir, continuen anant a treballar encara que no comparteixen àrees de descans comunes o menjador. Això comporta un alt risc de contagi per a la resta de personal i per a pacients de l’hospital. I són mèdics que treballen la majoria en urgències, i fins i tot en plantes COVID.


Continuen anant a treballar malgrat estar en “aïllament”

“Els MIR continuen anant a treballar encara que hagen estat en contacte amb positius en coronavirus”.

CESM Alacant

Des de CESM consideren que “Conselleria de Sanitat vulnera clarament les directrius sanitàries en matèria de prevenció contra la COVID19“, perquè encara que se’ls fa la PCR i 11 han donat negatiu, no se’ls indica que han de guardar posteriorment 10 dies de confinament total, segons els protocols estatals marcats per a tota la població. 2 d’ells amb símptomes estan pendents de PCR. “Des de Conselleria i des de la gerència de l’Hospital expliquen que això és degut a la falta de personal”.

“El 6 de gener la situació era de pena. 2 dels MIR en “aïllament social” no tenien habitació individual i no van poder descansar res durant les 24 hores ininterrompudes de la guàrdia”, lamenten.

Des del Sindicat lamenten esta falta de control estricte així com el tracte als residents, que al final són personal en formació, contractats per a reduir el col·lapse sanitari.

“No estem d’acord amb esta mena de decisions. Que no es marquen els 10 dies de confinament preventiu perquè són residents augmenta el risc de contagi per a ells, per a la resta de personal i per als pacients”. A més, afigen que cada comissió sanitària de les diferents àrees de salut prenen les decisions en base apreciacions. “Decideixen si el contacte és de molt de risc o no, però això no és així, si has estat en contacte estret amb un positiu, has d’estar 10 dies en quarantena encara que la PCR siga negativa”.


Hi ha persones que se salten el confinament sent positives

D’altra banda, des de CESM afirmen que “una minoria de la població s’estiga saltant el confinament a la lleugera i no hi haja conseqüències legals. Posen en risc a tota la població”. “Hi ha gent que té símptomes o que ha d’estar aïllada, es va de compres, porta als xiquets a l’escola o acudeix a traure la recepta al centre mèdic. I no hi ha un sol expedient obert per la Conselleria de Justícia”

- Advertisement -
CatalanSpanish