sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Uns 2.600 metges residents de la Comunitat Valenciana ‘amenacen’ amb una vaga indefinida

Sol·liciten a la Consellera de Sanitat una reunió immediata per debatre unes millores respecte a unes condicions que consideren "denigrants" tant pel que fa a la quantitat d'hores i guàrdies, com a la remuneració o a la falta de supervisió en un període que es considera també formatiu.

Este dissabte expira el termini perquè Conselleria de Sanitat accepte seure’s a negociar les condicions laborals dels metges residents (MIR) i es desconvoque la vaga indefinida que podria començar este mateix 21 de juliol i ser secundada pels aproximadament 2600 facultatius que fan la seua residència en centres sanitaris de la Comunitat Valenciana.

Així, uns 2600 metges residents, a través del Sindicato Médico de la Comunidad Valenciana, CESM-C.V i amb el suport de l’asociación MIR España amenacen amb una vaga indefinida si la consellera Barceló no accepta la seua petició de convocar-los per revisar les condicions, que de manera formal s’ha fet arribar este 6 de juliol a l’administració autonòmica.

L’escrit d’acord que s’adjunta a la petició de reunió i a la comunicació d’una possible vaga, exposa la situació en què es troben estos metges i les condicions a les que estan sotmesos durant els seus anys de residència. Així, parlen que “han suportat una càrrega de treball descomunal, la qual cosa ha
implicat assumir responsabilitats enfront dels pacients que no els corresponia, vulnerant la normativa afecta, i tot això per comoditat o manca de personal”.

També es parla d’una quantitat de guàrdies “excessives, a qualsevol mirada, 7 al mes, són més del doble de les quals realitza un adjunt, (3 màxim al mes), i en molts casos,
sense la seua correlativa lliurança-descans, realitzant jornades interminables de 30 o més hores, o la negativa al descans mínim setmanal”.

A banda, també es qüestiona la supervisió a què haurien d’estar sotmesos estos metges que han acabat la seua formació teòrica però que no sempre es complix als centres on estan. “Els tutors i adjunts del servei, no realitzen una autèntica supervisió, en definitiva, formació del que consideren d’una banda estudiants i per una altra mà d’obra barata”, exposa el text.

‘Mileuristes’ amb 7 anys de carrera

A més pel que fa a la retribució la qualifiquen de “denigrant”. “Un MIR, cobra poc més de 1.000 euros bruts al mes, havent de complementar un sou miserable, de qui ha estudiat almenys uns 7 anys de mitjana, i superat una oposició, amb la realització de nombroses guàrdies, amb el que aconsegueixen una mitjana d’uns 2.000 euros al mes, i sense que este complement retributiu servisca per a cotitzar
amb el perjudici tant en l’àmbit de desocupació en el moment de finalitzar la seua formació i obtenir el títol, com en un futur en els seus drets passius”.

Amb tot, el text presentat esta setmana deixa clar a la consellera Barceló “que procedisca de manera immediata a convocar als representants del col·lectiu MIR de CESM-C.V.-ESTIMI, amb la finalitat d’evitar la convocatòria que s’anuncia en cas contrari de VAGA a fi de debatre i acordar les millores en els diferents àmbits que s’exposen…”

Últimas noticias

Contenido relacionado