Els sindicats anuncien aturades parcials en el metro des del dia 14 desembre

El sindicat protesta pel dèficit de plantilla i exigeix una recuperació salarial, així com millores en les condicions dels agents d'estacions

La Secció Sindical de la Confederació General del Treball (CGT) en l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha anunciat la convocatòria d’aturades parcials en el metro des del pròxim 14 de desembre amb l’objectiu de protestar pel “dèficit” de plantilla, per les deficients condicions laborals dels agents d’estacions i per a reivindicar una recuperació salarial.

El sindicat anuncia en un comunicat que no descarta endurir les mesures de protesta “davant la previsió d’un llarg conflicte”. Els dies d’atur previst són el 14, 15, 21, 22, 23, 24, 28 i 30 de desembre i el 2, 3, 4, 5, 7, 11, 13, 15, 17 i 19 de gener de 2019.

La CGT assegura que les principals demandes que exigeixen són les mateixes que reivindiquen des de fa tres anys, com la reposició de la plantilla, especialment en el manteniment d’instal·lacions fixes i tallers.

El “dèficit” de plantilla que denuncia el sindicat en àrees com la seguretat està propiciant les contínues externalitzacions dels serveis, i per tant, l’incompliment dels acords d’aquests col·lectius, afig.

Malgrat haver acordat en el conveni col·lectiu la creació d’una taula d’internalització de serveis, que hui dia no ha sigut constituïda, les polítiques que duu a terme l’actual govern han sigut “les més agressives” contra el servei públic d’FGV, segons assenyala.

La millora de les condicions laborals dels agents d’estacions, un dels col·lectius que considera “més maltractats” i sobre els quals pesen “més greuges comparatius”, la recuperació salarial, després d’un minvament superior al 20%, i la negociació de la Relació de Llocs de treball són unes altres de les demandes del sindicat.

La CGT afig que es dóna un clima laboral “enrarit” davant l’entrada en vigor de la Llei de Seguretat Ferroviària i el servei nocturn anunciat.

Reclama al Govern valencià que deixe a un costat “les promeses i els anuncis populistes” i passe als fets, ja que l’empresa “no és capaç d’abordar el servei ordinari amb els recursos presents”.

D’altra banda, Sindicat Ferroviari-Intersindical també ha convocat aturades parcials encara que després va fer una desconvocatòria parcial, segons va informar el passat 29 de novembre. Va desconvocar els programats per a un dia de novembre i diversos al desembre, però manté els de gener, per “la falta d’avanç” en la negociació del conveni col·lectiu d’FGV i per “l’incompliment” dels acords de desconvocatòria de vaga de 24 de gener i del 5 de març.

CatalanSpanish