Metrovalencia adapta la informació d’horaris i calendaris del tramvia de València per a facilitar la seua identificació i comprensió

La informació s'ha simplificat i el servei que es presta cada dia es relaciona amb un color.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adaptat a un codi de colors la informació d’horaris i calendaris de la xarxa del tramvia de València per a facilitar la seua comprensió, igual que ho fera recentment en la de metre.

Encara que la majoria de colors són coincidents en totes dues xarxes, el color utilitzat en el tramvia per als dies laborables de menor demanda (període estival, Pasqua i Nadal) és el añil, a fi de diferenciar els dos calendaris, atés que els períodes d’aplicació d’aquest tipus de jornades són diferents en les dues explotacions.

Aquesta modificació ja figura en la pàgina web www.metrovalencia.es, tant en l’apartat de “Calendari de circulació del tramvia” com en el de “Descàrrega d’horaris”, als quals s’accedeix a través de l’epígraf “Moure’s amb Metrovalencia”en la pestanya “Horaris”. La substitució de la informació física en les parades del tramvia s’anirà realitzant progressivament durant la primera quinzena del present mes d’agost.

Amb aquesta modificació, Metrovalencia ha simplificat la informació en identificar el servei que es presta cada dia amb un determinat color, triats segons criteris d’accessibilitat per a aquest tipus de suports informatius. Els dies blaus corresponen amb el servei ordinari; els añiles amb el servei intermedi; verd és el color triat per al servei de dissabtes; i roig per a diumenges i festius.

En els nous dissenys s’ha integrat igualment l’horari del servei nocturn regular dels divendres, dissabtes i vespres de festius que presta Metrovalencia des de finals de 2018. També es destaquen els serveis de 24 hores que es planifiquen en jornades com a Nit de cap d’any, Sant Joan o Falles.

ValenciàEspañol