Metrovalencia enllaça les deu principals localitats metropolitanes amb el centre de València en menys de 20 minuts

  • Torrent Avinguda i Paterna connecten amb Plaça Espanya en 19 i 17 minuts, respectivament.
  • Alboraia-Peris Aragó i Burjassot enllacen amb Xàtiva en 12 minuts i Mislata en 8 minuts

Metrovalencia s’erigeix durant la celebració de les Falles en el transport idoni, no solament per moure’s per la ciutat de València, sinó per desplaçar-se des de les diferents poblacions de l’àrea metropolitana fins al cor de les festes, el centre urbà, lloc pràcticament inaccessible per al tràfic rodat, atés que en aquestes dates existeixen 500 carrers tallats al pas de tot tipus de vehicles.

A més d’aquesta realitat, es dóna la circumstància dels temps competitius que Metrovalencia ofereix als seus clients, ja que les principals deu poblacions de l’àrea metropolitana (Torrent, Paterna, Quart de Poblet, Mislata, Alboraia, Manises, Burjassot, Godella, Paiporta i Picanya) es poden comunicar en menys de 20 minuts amb el centre de València.

D’aquesta forma, l’estació de Plaça Espanya, la tercera en volum de viatgers durant les Falles, comunica en 19 minuts amb la de Torrent Avinguda, 17 amb la de Paterna, 15 amb la de Godella, 13 amb la de Picanya, 12 amb la Burjassot i 11 amb la de Paiporta.

De la mateixa manera, la de Xàtiva, la primera en el rànquing d’usuaris, tant en Falles com en la resta de l’any, enllaça en 19 minuts amb la de Manises, en 14 amb la de Quart de Poblet, 12 amb la d’Alboraia-Peris Aragó i només en 8 minuts amb la de Mislata.

Cal assenyalar que FGV connecta amb la seua xarxa 36 municipis metropolitans amb València i que, en el passat any, va desplaçar 21,8 milions de viatgers que van tenir el seu origen i/o destinació en algunes d’aquestes poblacions, la qual cosa significa que el nombre de clients de metre i tramvia de fora de la capital representa més d’un de cada tres.

Tancament de Xàtiva i Colón

D’altra banda, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades al públic durant el tret de mascletades dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març, seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L’horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per als ciutadans i visitants que per milers es concentren al centre de València per gaudir de les tradicionals mascletades.

Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a aquests dies (Albereda, Plaça Espanya, Bailén i Àngel Guimerá, segons orígens), s’informen de les mateixes a través de la web www.metrovalencia.es i xarxes socials i seguisquen a tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal de FGV distribuïts per la xarxa.

Bailén

La boca de metre de l’estació de Bailén (L7) d’accés al pas inferior de Gran Via de Germanies romandrà tancada de 19 a 2 hores de la matinada els dies 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18 i 19 de març (aquest cap de setmana i els principals dies festius) en inhabilitar l’Ajuntament aquest pas aquests dies i a aquestes hores per evitar les aglomeracions que se solen produir en el desplaçament de les persones que es dirigeixen cap a Russafa per veure l’enllumenat de les falles de la zona.

Castell de focs artificials

Respecte dels castells de focs artificials, també per recomanació de la Junta de Seguretat, l’estació d’Albereda es tancarà dues hores abans del tret de castell de focs artificials els dies 16, 17 i 18 de març, aquesta última nit quan es desenvolupa la Nit del foc.