13.3 C
Valencia

Metrovalencia oferirà informació en temps real sobre l’aforament dels trens en circulació

S'han instal·lat 24 pantalles informatives en període de proves en els vestíbuls de les instal·lacions més transitades

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Esta mesura permetrà limitar l’accés en cas de necessitat i se suma a les que aplica FGV per a garantir un servei de transport segur.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà informació en temps real sobre l’aforament dels trens en circulació en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia, a través de pantalles situades en els vestíbuls d’accés.

- Publicitat -

Esta mesura, encara en proves, es preveu que comence a funcionar de manera regular en les pròximes setmanes. Una vegada en funcionament possibilitarà establir, en cas de necessitat, una limitació d’accés a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguen superar el nombre de viatgers, prèviament fixat al pas de cada estació.

Les 24 pantalles s’han instal·lat en les estacions de Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Nou d’Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Ayora i Beniferri.

- Publicitat -

Esta actuació, segons ha explicat la directora d’Igualtat, Accessibilitat, Seguretat i Relacions Institucionals d’FGV, Anaïs Menguzzato, “s’emmarca dins de les diferents accions desenvolupades per FGV en els últims mesos per a garantir la seguretat dels usuaris i usuàries dels nostres serveis de transport públic”.

Control d’aforament

- Publicitat -

Les dades que s’analitzen parteixen d’una estimació prèvia sobre l’aforament de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitació ve determinada per la capacitat d’ocupació dels combois i no de les andanes de les estacions, en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos seguint les indicacions senyalitzades en el sòl, així com guardar distància amb altres persones.

FGV realitza des de fa mesos comptatges regulars de viatgers i viatgeres mitjançant tècniques “big data”, amb vista a establir l’adequació d’aforaments, amb una fiabilitat superior al 80%. El següent pas està sent la comptabilització mitjançant les cambres de l’interior de les unitats, amb les quals s’obté una fiabilitat del 97%.

Mesures de prevenció i recomanacions

“El control d’accés se suma a les mesures ja aplicades per FGV per a evitar la propagació del coronavirus. Juntament amb l’obligació d’utilitzar màscara en tots els desplaçaments en transport públic, s’ha reforçat el dispositiu de vigilància propi i en col·laboració de les forces de seguretat” ha assenyalat Menguzzato.

A més des de fa mesos, l’empresa pública ha instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i a l’interior de les unitats.

Com a part d’estes mesures, FGV va realitzar el mes de juny passat un estudi per a determinar la presència de COVID-19 en les instal·lacions i trens de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que va oferir resultats negatius. L’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA), que depén del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) del Ministeri de Ciència i Innovació, va desenvolupar esta anàlisi que es repetirà de nou.

Com a mesures preventives FGV aconsella evitar en la mesura del possible ocupar el corredor central de trens i tramvies, a fi de permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar i, encara que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport.

Al seu torn, es recomana que en les andanes, durant l’espera, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantenir la màxima separació amb altres persones, tal com està indicat en el sòl amb la nova senyalització.

Des d’FGV s’informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’aplicació (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, els viatgers i les viatgeres poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València finança 334 projectes d’infraestructures a L’Horta

L'Horta Nord té aprovats 207 projectes i 15 milions d'euros per a 22 municipis, pels 127 projectes i 16,1 milions que té assignats L'Horta Sud en 19 localitats.

José Martí avala l’Estat d’Alarma anunciat pel Govern i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania

El president de la Diputació de Castelló ha recolzat la decisió del Govern d'activar un nou període d'Estat d'Alarma per a reforçar les mesures de control enfront de la pandèmia de la Covid-19.

Morella tanca el Centre de Dia pels brots detectats de coronavirus

Es constata un augment del nombre de contagis en la ciutat de Morella.

El nou Estat d’Alarma de Sánchez legitima les mesures anunciades per la Generalitat

El 'toc de queda' o la restricció de les reunions a sis persones coincideixen en les mesures ja adoptades per la Comunitat Valenciana.

Castelló passa el seu primer toc de queda des del 23-F

No s'han destacat incidents greus durant la primera nit de restricció de la mobilitat.
- Advertisement -

: Valencià