17.4 C
Valencia

Metrovalencia senyalitza les seues portes per a facilitar l’accés de persones de mobilitat reduïda i discapacitat visual

La iniciativa s'emmarca dins de les mesures incloses en el Pla d'Accessibilitat Universal 2017-2023 de l'empresa pública.

- Publicitat -AVL

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat la senyalització de les portes de les unitats de metre i tramvia que circulen en la seua xarxa de Metrovalencia per a facilitar la identificació de les mateixes a persones de mobilitat reduïda o discapacitat visual.

La senyalització s’ha realitzat tant a l’interior com en l’exterior de les primeres portes de les 106 unitats que circulen a València de manera habitual. Prèviament, FGV ha realitzat diferents proves en les seues unitats en servei per a comprovar l’efecte d’esta mesura i comptar amb les aportacions d’entitats i associacions que representen a estos col·lectius.

En Metrovalencia la nova senyalització s’ha aplicat en 62 unitats de metre i 19 tramvies de la sèrie 4200. A més, els 25 tramvies de la sèrie 3800 ja compten amb este indicatiu, després del seu procés de renovació.

Per a la senyalització de les portes s’utilitzen vinils amb unes característiques específiques per a garantir la seua finalitat, durabilitat i seguretat. La nova identificació permet que FGV s’adapte als requisits exigits per les normatives actuals i que estableixen com a requisit accessos amb un alt contrast cromàtic que permeta la fàcil visualització i identificació de les portes.

Esta iniciativa està recollida en el Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV que té com a finalitat de garantir les condicions de mobilitat de totes les persones sota les premisses d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per a la clientela.

L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tota la clientela i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, mitjançant una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana i que formen part d’una Comissió de Seguiment que, juntament amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels serveis de transport a València i Alacant.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,812FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià