Mig milió per als afectats pel temporal que van haver de canviar de casa

A més, el Consell amplia el decret d'ajudes directes per despeses extraordinàries a 16 municipis més de la província de València i Alacant.

El Govern valencià destinarà un màxim de 500.000 euros en ajudes urgents per al lloguer de les persones que van haver de canviar de casa en quedar la seua arrasada o danyada parcialment pel temporal de gota freda de setembre. Les subvencions rondaran entre 420 i 490 euros al mes per afectat.

La convocatòria, aprovada este divendres, va per a residents en els municipis afectats de les comarques del Baix Segura (Alacant) i la Vall d’Albaida (València), segons ha anunciat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Rovira  

Durant les dues setmanes posteriors al temporal s’ha dut a terme una avaluació de l’estat general de les vivendes, mitjançant la unitat d’avaluació de danys i recuperació d’edificacions. Algunes s’han declarat com a inhabitables, a causa del seu deteriorament i a danys irreparables per les infiltracions de l’aigua.

Esta situació ha obligat gran quantitat de persones a abandonar les seues cases de forma permanent. Per açò, la Generalitat ha previst destinar mig milió d’euros de fons propis, amb l’objectiu que puguen trobar una alternativa “digna” on seguir desenvolupant la seua vida amb normalitat.

Les subvencions es concedeixen de forma directa per concórrer raons d’interés econòmic, social i humanitari. El termini per a presentar sol·licituds serà de 15 dies a partir de l’endemà de la publicació del decret en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

Com a requisits, únicament es podrà presentar una sola sol·licitud d’ajuda per vivenda. La documentació haurà de presentar-se en les oficines de coordinació de la postemergència o en els ajuntaments, preferentment on estiga situada la vivenda.

En concret, per vivenda habitual s’entendrà exclusivament la que constitueix el domicili de residència efectiva, continuada i permanent de la unitat familiar o de convivència.

AMPLIACIÓ DE LES AJUDES URGENTS
Paral·lelament, el Consell ha aprovat la modificació del decret d’ajudes als municipis afectats pel temporal, de manera que 16 localitats més podran optar a les ajudes per a despeses extraordinàries.

En la província d’Alacant, se sumen Alcocer de Planes, Alfafara, Agres, Almudaina, Beniarrés, Benillup, Gaianes, l’Orxa i Planes. I en la de València, en la comarca de La Costera, Canals i Vallada, per un error no es va incloure en l’annex, i a La Vall d’Albaida són Bèlgida, Benissoda, Carrícola, El Palomar i Sempere.

Per a determinar els punts afectats, la Generalitat s’ha basat en les peticions dels ajuntaments i les registrades pel 112 en accions urgents.

Esta línia, aprovada fa unes setmanes, estableix deu milions d’euros per a ajuntaments afectats pel temporal de l’11 al 14 de setembre. Les ajudes es concedeixen amb caràcter d’urgència perquè les corporacions locals puguen cobrir les tasques extraordinàries d’ajuda i reconstrucció durant l’episodi.

PublicitatJuega Limpio Orihuela