20:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Mil efectius vigilaran les carreteres durant l’operació especial de Setmana Santa

El delegat del Govern en la Comunitat València, Juan Carlos Moragues, ha visitat avui les instal·lacions de la DGT a València per a informar del dispositiu especial previst per a la segona fase de l’operació de tràfic per la Setmana Santa. La previsió són més de 4.300.000 desplaçaments per les carreteres valencianes, d’ells corresponen a la província de València 2.000.000, a la d’Alacant 1.600.000, i a la de Castelló 700.000.

El nombre total de desplaçaments de llarg recorregut a escala nacional, previstos durant l’Operació Especial de Setmana Santa (ambdues fases) del 7 al 17 d’abril, és de 14.800.000, dels quals un 21% corresponen a l’àrea d’influència d’aquest Centre de Gestió del Tràfic. A aquests desplaçaments de llarg recorregut cal sumar els que es realitzen dins de la Comunitat Valenciana.

La primera fase va arrancar el cap de setmana passat, amb més d’1,8 milions de desplaçaments per les carreteres valencianes. El balanç d’aquesta primera fase és de cap accident mortal i per tant cap víctima en carretera. L’any passat va morir un conductor en la primera fase. Així, durant tota la Setmana Santa (durant les dues fases) es registraran per les carreteres valencianes més de 6,1 milions de desplaçaments.

També en el que portem de l’any 2017, fins al 9 d’abril, el nombre d’accidents en les carreteres valencianes ha descendit un 19%, passant de 30 accidents mortals en 2016 als 23 accidents mortals d’enguany. Mentre que el nombre de morts també s’ha reduït en un 23%, de les 30 víctimes mortals del 2016 a les 23 enguany.

La DGT ha disposat una operació especial que va des de la vigilància per terra i per aire de les carreteres, fins a la regulació especial d’alguns trams o la prohibició de la circulació als vehicles pesats. L’objectiu d’aquesta operació especial és reduir la sinistralitat en les carreteres valencianes. “Volem zero accidents i zero víctimes, i per açò és necessari que tots siguem conscients de la prudència al volant”.

Són més 850 efectius de la Guàrdia Civil de Tràfic els que vetlen per la seguretat en les carreteres en aquesta operació especial Setmana Santa. A ells cal sumar al personal de Tràfic i de manteniment de carreteres. Per tant més d’un miler d’efectius vetlaran per la seguretat en les carreteres valencianes.

“Cal agrair l’esforç i el sacrifici durant aquests dies tant dels agents de la Guàrdia Civil de Tràfic com la resta de personal de la Direcció general de trànsit com del servei de manteniment de Carreteres. El seu treball és fonamental perquè molts puguem gaudir d’unes vacances amb la màxima seguretat”, va explicar avui el delegat després de parlar amb el personal i els responsables de la DGT.

Consells als conductors

El delegat del Govern ha recordat als conductors abans d’emprendre un desplaçament que “Hem de descansar, parar cada dues hores i dormir bé. Segons la Fundació CEA- Comissari Europeu de l’Automòbil- més del 40% dels accidents de trànsit a Espanya es produeixen per fatiga, íntimament relacionada amb el somni. El somni darrere del 20% accidents mortals, segons CEA. La DGT també situa el percentatge entre el 20-30% d’accidents.”

També abans d’eixir a la carretera “és necessari planificar el viatge i és fonamental el manteniment adequat del vehicle, més si cap en un país com Espanya on l’edat mitjana del parc circulant és de més de 10 anys, edat que puja fins als 12 en el cas dels vehicles en els quals viatgen les víctimes mortals. Respectar els límits de seguretat, posar-se el cinturó i no conduir si s’ha begut. Dos de cada tres accidents estan relacionats amb l’alcohol. El 12% de la població es posa al volant després d’haver consumit alcohol o drogues”.

Últimas noticias

Contenido relacionado