Els “milacres” de Sant Vicent ja son “miracles”

Els altars de Sant Vicent Ferrer de València comencen a acostar-se a la normativa de l'AVL per tal d'accedir a les subvencions de la Conselleria de Cultura.

AVL

Algunes de les confraries vicentines conegudes com altars de Sant Vicent Ferrer han començat a acostar-se al valencià normalitzat. Així ho demostra la resolució de la Conselleria Educació, Investigació, Cultura i Esport de la subvenció concedida als altars del Sant Àngel Custodi i el Mercat de València per la promoció de la cultura valenciana, a través d’activitats i festes vinculades al patrimoni cultural immaterial valencià.

Les quantitats subvencionades són de 9.046,27 i 3.726,80 euros per als altars del Sant Àngel Custodi i el Mercat respectivament. Una quantitat que en el cas de l’altar del Mercat s’afegeix a l’accesit que va aconseguir en el concurs de miracles que consta en l’acta dels premis organitzats per Lo Rat Penat, que només accepta les normes de la RACV.

La publicació de la resolució ha causat malestar entre alguns presidents de confraries que s’havien posicionat en contra de fer els concursos en valencià normalitzat, ja que s’ha considerat sempre molt forta la relació entre aquest col·lectiu fester i Lo Rat Penat.

La política lingüística del govern del botànic és la de promoció de les normes de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i no acceptar cap altra. Des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport no tenen constància que cap dels sol·licitants de la subvenció faça les seues activitats en un valencià no normatiu.

- Advertisement -
CatalanSpanish