17:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un miner ataca amb una excavadora la comitiva de Julià Álvaro en El Vilar

Dos components de la coordinadora “Per una Serralada Viva” s’han presentat en el jutjat 6 de Llíria per a fer una denúncia contra l’operari d’una mina de El Vilar per presumpte intent d’agressió i amenaces.

Els membres de la coordinadora van realitzar una jornada el passat 28 de gener amb la participació de la Consellera de Medi Ambient per tal d’analitzar la situació de la mineria en la població davant les queixes veïnals i l’impacte ambiental produït.

Dins de la jornada, es va programar una visita a una mina a la qual estava previst accedir per un camí públic en un autobús en el qual viatjaven els assistents al fòrum mediambiental, entre els quals estaven el secretari autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro; i la diputada de Podem, Beatriz Gascó. En arribar a l’entrada del camí, es van adonar que l’accés, que poc abans estava en perfecte estat, havia sigut tallat amb l’abocament d’una gran quantitat d’argiles. Llavors, la comitiva va procedir a baixar i a seguir caminant per a acostar-se a l’explotació minera i poder inspeccionar-la.

Segons declaracions de veïns de la localitat va aparéixer una excavadora que va amenaçar en diverses ocasions amb envestir als presents, després va repetir les amenaces amb un martell a la mà. Les amenaces no van arribar a consumar-se gràcies a l’aparició de la Policia Local. Tant el Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro; i la diputada de Podem, Beatriz Gascó van presenciar els fets i formaven part dels amenaçats.

Últimas noticias

Contenido relacionado