Els ministres prometen els seus càrrecs davant el rei

Els 22 membres del Govern de Pedro Sánchez, el primer executiu de coalició de la democràcia, han promès els seus càrrecs hui dilluns davant el rei Felip V.

PublicitatAVL

Els 22 membres del Govern de Pedro Sánchez, el primer executiu de coalició de la democràcia, han promès els seus càrrecs hui dilluns davant el rei Felip VI, en una cerimònia que han finalitzat amb un aplaudiment després de la corresponent foto de família.

Després que el primer Govern de Pedro Sánchez innovara en prometre guardar el secret “del Consejo de Ministros y Ministras”, hui les fórmules han sigut variades i només dos, Irene Montero i Yolanda Díaz, han parlat sols de “Consejo de Ministras”.

PublicitatRovira  

Els membres del Govern han pres possessió posant la seua mà dreta sobre la Constitució oberta per l’article 100, que estableix que correspon al rei nomenar i separar els membres del Govern.

Juntament amb el Rei, en la cerimònia participen els màxims representants dels tres poders de l’Estat: el president del Govern, Pedro Sánchez; les presidentes del Congrés i del Senat, Meritxell Batet i Pilar Llop, respectivament; i els presidents del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, i del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas.

El primer a prometre el seu càrrec ha sigut el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que tot seguit s’ha col·locat darrere del rei per a exercir de notari major del Regne, i després la resta del Govern, en l’ordre que marca el protocol: en primer lloc els vicepresidents i després els titulars dels Ministeris en l’ordre en el qual aquest van ser creats.

La vicepresidenta, Carmen Calvo; el vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias; la vicepresidenta d’Economia i Transformació Digital, Nadia Calviño; i la vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera.

Després, la ministra d’Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González; la d’Hisenda, María Jesús Montero; la ministra de Defensa, Margarita Robles; el d’Interior, Fernando Grande-Marlaska; el de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; la d’Educació, Isabel Celaá; la d’Ocupació, Yolanda Díaz; el de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá; la d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas; la de Política Territorial, Carolina Darias; la d’Igualtat, Irene Montero; el de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes; el de Sanitat, Salvador Illa; el de Consum, Alberto Garzón; el de Ciència i Innovació, Pedro Duque i el d’Universitats Manuel Castells.

Publicitat