jueves, 18 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La festa de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina declarada d’Interés Turístic Local

El regidor de Turisme, Iván Jover, es mostra molt satisfet amb la declaració que “passa a engrandir la riquesa turística de Cocentaina reconeguda per Generalitat”.

Enmig dels actes de celebració del cinqué centenari del miracle de les llàgrimes, s’ha resolt favorablement la sol·licitud de l’ajuntament perquè les festes patronals en honor a la Verge del Miracle foren declarades Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

La resolució de Presidència de la Generalitat, de 28 de novembre, ha estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el passat dia 18 de desembre, dos mesos escassos des de l’enviament de la corresponent sol·licitud a Turisme Comunitat Valenciana, el passat 22 d’octubre per part del govern contestà.

El reconeixement honorífic ha estat possible tenint en compte la història de la festa, la seua importància, la seua tradició popular, la repercussió pública de la seua celebració, i la difusió de la mateixa que s’ha produït en els mitjans de comunicació en els últims anys.

El regidor de Turisme, Iván Jover, es mostra molt satisfet amb la declaració que “passa a engrandir la riquesa turística de Cocentaina reconeguda per Generalitat”. Per la seua part, l’alcaldessa del poble, Mireia Estepa, transmetia la seua “immensa alegria que també aquesta festa contestana siga reconeguda i que tinga el lloc que els contestans i les contestanes fa 500 anys que li reservem”, afegix que “com els reconeixements d’altres tradicions contestanes, esta declaració d’interés turístic local és mèrit de totes les persones que han treballat i treballen per engrandir la festa de la nostra patrona: monges clarisses, PIA Unió, parròquies, ajuntament de Cocentaina i els i les devotes”.

Últimas noticias

Contenido relacionado