Miró: Les meues escultures són una oportunitat per a parlar de sexualitat amb els fills

L'artista alcoià Antoni Miró, autor de les escultures instal·lades en la Marina de València que han generat controvèrsia pel seu explícit contingut sexual, ha assegurat que la contemplació d'aquestes obres pot suposar una "magnífica ocasió per a parlar amb els fills sobre sexualitat".

Miró

L’artista alcoià Antoni Miró, autor de les escultures instal·lades en la Marina de València que han generat controvèrsia pel seu explícit contingut sexual, ha assegurat que la contemplació d’aquestes obres pot suposar una “magnífica ocasió per a parlar amb els fills sobre sexualitat”.

Encunyades en làmines d’acer tallen, els dibuixos lineals, tant figures retallades com els seus motles, exhibeixen cossos nus en els quals es distingeixen penis, sins i genitals femenins i que protagonitzen escenes en les quals estan a punt de practicar una penetració, una fel·lació o sexe anal i formen part d’una exposició que s’inaugura dimarts que ve en l’antiga base de l’equip de vela Alinghi.

Preguntat sobre la polèmica entorn de l’adequació d’aqueixes escultures a l’espai on se situen, una zona d’oci a la qual també acudeixen xiquets, Miró ha considerat que aquests, “quan són xicotets, no veuen gens estrany, no ho entenen; i quan tenen interés en les escultures és una bona ocasió per a parlar amb ells sobre sexualitat”.

“És una ximpleria -ha insistit Miró (Alcoi, 1944) respecte a la polèmica-. Són imatges que fa 2.500 anys els grecs pintaven en els atuells de ceràmica que usaven diàriament”, ha agregat.

Al seu judici, “sempre resulta positiu que es parle, que es discutisca i es veja que hi ha molta gent que aborda aquest tema amb normalitat, que no són molts els qui es volen mantindre en la ignorància. A més, està bé que la gent que acudisca a la Marina puga fer exercici mental, a més de físic”.

La mostra, titulada “Antoni Miró en La Base”, està impulsada per Presidència i la Conselleria de Cultura amb motiu de l’habilitació com a espai cultural de l’antiga base de l’equip Alinghi.

Aquest espai s’omplirà de peces de les sèries Personatges; Manifestació, amb quadres de manifestacions polítiques sorgits després de la indignació i el 15M; Nus i nues, amb anatomies d’homes i dones; Suite Havana, visions de nus femenins pintats a Cuba; i Ponts i Costaneres, ponts de la zona d’Alcoi.

Miró s’ha mostrat satisfet per exposar en un espai que li recorda a una nau industrial de les quals abunden en la seua localitat natal, i ha cridat l’atenció sobre el fet que, durant unes setmanes conviuran a escassos metres dues mostres seues.

Una, sobre el Tribunal de les Aigües situada en les antigues atarazanes del segle XIV, i una altra -la ja esmentada- també “en una drassana molt més moderna”.

Publicitat