Mislata augmenta un 25% les ajudes perquè els estudiants vagen a classe en transport públic

L’Ajuntament de Mislata ha publicat en el seu web la nova convocatòria del programa “Mislata Mobilitat Jove”, unes ajudes socials destinades a subvencionar el transport públic per als joves que estudien fora de la ciutat. Enguany, el govern de Carlos Fernández Bielsa ha incrementat un 25% la partida destinada al finançament d’aquests bons de transport, la qual cosa permetrà, en paraules de la regidora d’Educació i Mobilitat, Ana María Julián, “arribar a un major nombre de beneficiaris i que les despeses de transport no siguen un impediment perquè els nostres joves seguisquen formant-se i llaurant-se un futur millor”.

El programa “Mislata Mobilitat Jove” són unes ajudes que permeten als joves del municipi anar a classe en transport públic, tant si cursen estudis universitaris, incloent-hi graus i postgraus, com de Formació Professional o ensenyaments musicals o artístiques superiors. També poden sol·licitar aquestes ajudes els estudiants de Batxillerat, sempre que les especialitats que cursen no tinguen oferta en el municipi.

A través d’aquesta convocatòria, l’Ajuntament reparteix entre els joves títols de transport a uns preus especials, congeniats amb FGV, que a més el Consistori subvenciona en un 50%, un 75% o un 100% en funció de la situació econòmica de cada sol·licitant. La convocatòria, publicada en la web municipal, estableix com a requisits que els sol·licitants siguen veïns de Mislata i que utilitzen les zones A i/o B de Metrovalencia per a arribar al seu centre d’estudis. El programa contempla excepcionalment la possibilitat de combinar els bonometres amb l’autobús per als residents en l’Avinguda de la Pau i adjacents.

Les bases de la convocatòria estan disponibles en mislata.es, al costat del model de sol·licitud i la informació addicional que hauran de presentar els joves per a acreditar la matrícula, els ingressos de la unitat familiar i altres circumstàncies socials i familiars que es baremaran per a la concessió de les targetes. El termini de presentació de les sol·licituds és de l’1 a l’11 de setembre.