CSIF denuncia que Justícia no ha abonat el complement d’atenció a violència de gènere als treballadors de Mislata

El sindicat assenyala que aquest partit és pioner en l'aplicació de la Nova Oficina Judicial i que ha reduït el personal per a violència

El sindicat CSIF alerta que els treballadors del partit judicial de Mislata encarregats de la tramitació de denúncies per violència de gènere no han percebut aquest mes el complement que rebien per aquesta labor. Aquesta situació coincideix amb l’aplicació, com a partit pioner, de la Nova Oficina Judicial (NOJ) a Mislata, que ha comportat una disminució de la plantilla dedicada a aquesta atenció.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que malgrat el compromís de Conselleria de mantindre les condicions dels empleats encarregats dels tràmits corresponents a l’atenció a violència de gènere, en la nòmina d’abril no els ha abonat el complement. El sindicat exigeix a Justícia que procedisca immediatament a regular aquesta situació i pague els diners que han de percebre els funcionaris pel treball realitzat.

Rovira  

CSIF recalca, a més de la implantació de la Nova Oficina Judicial, amb els canvis que provoca, que aquest mes ha resultat especialment laboriós per als empleats públics ocupats a Mislata d’atenció de denúncies de violència de gènere. La plantilla destinada a aquesta missió, que també tramita altres assumptes, ha disminuït de sis a quatre treballadors.

El sindicat continua apuntant que, de forma paral·lela, la interposició de denúncies ha augmentat fins a dues diàries. S’ha ajuntat menys plantilla amb un increment de tramitació, amb la qual cosa l’esforç per a aquest col·lectiu ha sigut major i provoca que allarguen molts dies la seua jornada laboral per a poder fer front als assumptes.

La central sindical demana a Conselleria de Justícia que complisca el seu compromís i abone immediatament el complement per tramitació d’assumptes de violència de gènere a aquests treballadors. El sindicat destaca el greuge comparatiu respecte a altres partits judicials que ha patit el de Mislata, on s’aplica per primera vegada la NOJ i una de les seues conseqüències directes consisteix en aquest impagament.

PublicitatJuega Limpio Orihuela