Justícia posa en marxa la nova seu judicial de Mislata

La seu judicial soluciona una reivindicació històrica dels operadors jurídics de Mislata i dels veïns d'aquesta localitat

87
Justicia Mislata
Actualitat Valenciana

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha assegurat en la visita als nous jutjats de Mislata que “esta seu representa el que és el nou concepte de la justícia per la qual hem apostat en el Pla d’Infraestructures Judicials per a la Comunitat Valenciana impulsada per la Conselleria”.
A l’acte de posada en marxa també han assistit la presidenta del TSJ, Pilar de l’Oliva, l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i la degana dels jutjats de Mislata, Julia Mínguez Roca.

Bravo ha destacat que la nova seu judicial de Mislata “és un dels grans compromisos de la Conselleria de Justícia en esta legislatura, ja que els jutjats estaven en condicions deficients per a jutges, lletrats, fiscal i funcionaris. Si a una seu calia garantir les condicions de salubritat, esta era Mislata”.

“Hem apostat per espais agradables, accessibles i espais que garantisquen els drets de les persones que vénen a Mislata demandant justícia. A més, estos espais reuneixen les condicions de seguretat necessàries per a poder exercir adequadament la funció de cada persona” ha indicat la consellera.

Nova seu judicial
Amb una inversió de 713.555 euros IVA inclòs, les obres de la nova seu judicial de Mislata, han consistit en l’habilitació del baix de 1.381 metres quadrats on se situen quatre jutjats de Primera Instància i Instrucció, arxiu, Registre Civil, dues sales de vistes, nous despatxos per a jutges i fiscals amb llum natural, clínica mèdic-forense, calabossos i quatre sales multi usos.

A més, els nous jutjats, disposen d’equips moderns de climatització, lluminàries led i control lumínic amb sensors que regulen la intensitat de les lluminàries segons l’aportació de llum natural exterior per a millorar l’estalvi energètic. Així mateix, se situaran estades de protecció de la privacitat per a les víctimes del delicte.

Bravo ha assenyalat que “els antics jutjats estaven separats i des de la Conselleria de Justícia hem apostat per un només jutjat que reunira els metres quadrats suficients per a garantir uns serveis judicials de qualitat”

La titular de Justícia ha remarcat que “amb la posada en marxa de la nova seu judicial se soluciona una reivindicació històrica dels operadors jurídics de Mislata i dels veïns d’esta localitat de la comarca de L’Horta”.