Les Corts aproven la moció pel Dret Civil Valencià amb el vot en contra de Ciudadanos

Les Corts voten a favor del Dret Civil Valencià per aclaparant majoria.

dret

Les Corts voten a favor del Dret Civil Valencià per aclaparant majoria.

Per 89 vots a favor i 8 en contra, tira cap endavant la proposició de llei per a impulsar la modificació de la Disposició Addicional Segona en relació amb l’article 149.1.8° de la Constitució Espanyola i aconseguir així una recuperació efectiva de la capacitat legislativa valenciana en matèria civil després de l’adversitat que van suposar les sentències adverses del Tribunal Constitucional, malgrat que un dels punts estrela de la reforma estatutària de 2006 va ser precisament la recuperació del dret foral.

Els partits del Botànic: PSPV, Compromís i Podem; el PPCV i els no adscrits han anat tots de la mà en aquesta reivindicació.

Fabiola Meco de Podem, ha assenyalat que aquesta és una oportunitat de seguir en les conquestes socials. Isaura Navarro de Compromís, ha denunciat la perduda d’autogovern patida i ha remarcat que els valencians estem fent història.

Manolo Mata del PSPV, ha defensat un dret civil modern i per la seua banda María José Ferrer Sant-Segon del PPCV, ha remarcat que els valencians vam ser els primers a disfrutar d’un dret civil modern des del S. XIII i ara hem de recuperar-ho.

Emigdio Tormo de Ciudadanos, l’únic partit que ha votat en contra, s’ha limitat a fer una defensa genèrica de la igualtat entre tots els espanyols.

D’altra banda, Alexis Marí, ex-síndic de Ciudadanos en l’explicació del seu vot favorable, ha al·ludit que Les Corts no poden funcionar com una sucursal bancària.

Finalment, cal remarcar que tots els grups polítics, sense excepció, han elogiat la intensa activitat de l’Associació de Juristes Valencians per a impulsar aquesta iniciativa.

Publicitat