El PP proposa abaratir els lloguers comercials per a evitar que tanquen “el 30% dels comerços de Castelló”

Esta és una de les dos mocions que els populars portaran al Plenari d'este mes junt una pla de desconfinament anomenat "Plan contigo"

Un pla de desconfinament sota el nom, ‘Plan Contigo‘ amb 10 mesures específiques i una proposta d’ajudes per a pagar els lloguers dels locals comercials són l’eix fonamental de les dos mocions que presentarà el grup popular a l’ajuntament de Castelló al proper plenari de la setmana vinent.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, assegura que les propostes responen a una “escolta activa” després d’haver-se reunit amb diferents grups i col·lectius ciutadans.

Així, en el tema dels lloguers, Carrasco assegura que busca donar resposta a una ciutat “molt afectada en l’àmbit econòmic per la crisi sanitària i econòmica derivada de la Covid-19” . 

Per això, el PP presenta “una proposta de projecte de bases reguladores d’ajudes d’emergència per al pagament de lloguer d’immobles a altres empreses i autònoms pertanyents als sectors de comerç, hostaleria, turisme i altres activitats”.

Així el PP proposa ajudes de fins a 1.500 euros per sol·licitud, habilitant una partida d’1,2 milions d’euros. “La proposta que fem és viable i de fet ja s’està duent a terme en altres ciutats d’Espanya. Ja que ells no ho fan, perquè hem redactat unes bases perquè només hagen d’aprovar-les i a continuació posar-les a la disposició dels veïns. No poden dir que no és possible perquè en altres ciutats sí s’ha fet”, ha remarcat.

Pel que fa al ‘Plan contigo’, planteja 10 mesures que inclouen repartiment massiu i gratuït de mascaretes i guants a tots els veïns; realització de test al número més gran possible de veïns, començant pels treballadors del consistori i estenent-lo als col·lectius de persones vulnerables i resta de castellonenques; desinfecció de les vies públiques; baixada impostos; posada en marxa d’un pla econòmic per a ajudar a pimes, autònoms i comerços de la ciutat; suport al sector de la restauració, l’hostaleria i el turisme en general; mesures per a garantir el bany a les platges i una campanya de promoció de Castelló com a destinació turística segura.