Les telefonades per molèsties de colles en Magdalena baixen a la meitat

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, destaca “l'absència d'incidents greus” en unes festes que un any més es caracteritzen per la participació massiva en els actes públics.

L’absència d’incidents greus ha marcat els primers dies de la Magdalena 2018. Aquesta dada i la reducció a la meitat de les trucades per molèsties de les colles permet qualificar de “positiu” el balanç de les primeres 96 hores de les festes fundacionals de Castelló, segons ha avançat avui en roda de premsa el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, juntament amb el comissari, Miguel Domingo, i el sergent de bombers Antonio Costa. “No s’han produït incidents greus i tots els actes festius han transcorregut sense novetats, malgrat que alguns esdeveniments, com la Romeria de les canyes, va reunir a 123.000 persones malgrat la pluja”, ha afegit l’edil.

Quant a les molèsties generades per les colles i revetles, el Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències 092 (CIMSE) ha registrat fins ara 45 trucades per a sol·licitar la presència policial per molèsties generades per aquestes colles. La Policia Local ha intervingut en 85 ocasions i s’han realitzat 38 mesuraments preventius en els diferents punts de la ciutat i a causa de les molèsties per les colles.

La gran majoria d’aquestes sonometries estan per sota del nivell permés (90 decibels) i solament s’ha formulat una denúncia per contaminació acústica. També el grup d’Espectacles i Activitats ha formulat dues denúncies a dos establiments per mancar d’autorització per a l’ocupació de via pública.

Lorenzo ha insistit que “estem raonablement satisfets per aquesta tendència a la baixa de les queixes tenint en compte la singularitat de les festes de Castelló, que es caracteritzen per l’afluència massiva de gent a esdeveniments organitzats en el carrer”.

Quant als serveis més destacables realitzats per la Policia Local de Castelló, Lorenzo ha apuntat que s’ha procedit a la detenció de quatre persones, tres homes per violència de gènere i una dona per violència domèstica. A més, s’han instruït set atestats al jutjat de guàrdia a sis conductors per conduir sota els efectes de l’alcohol i un per mancar de permís de conduir.

En matèria viària, es porten registrats 18 accidents de trànsit dels quals 15 han sigut sense ferits i 3 amb ferits, en els quals sis persones han resultat ferides lleus. El CIMSE ha rebut 936 trucades des que van començar les festes. D’aquest total, 84 han sigut per a sol·licitar una assistència sanitària, 271 per a demanar informació a la Policia sobre molt diversos temes i 21 per a alertar de baralles o agressions en la via pública.

Per la seua banda, els Bombers Municipals han realitzat 34 serveis dels quals set corresponen a incendis en via pública i 10 a serveis de prevenció relacionats amb els actes festius. El servei sanitari municipal ha realitzat 196 assistències, amb 31 trasllats a l’Hospital General. Per dies destaca el diumenge, amb 110 serveis i 18 trasllats (matinada del diumenge i dia de la Romeria).

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha acabat la roda de premsa agraint “a tots els homes i dones que integren l’àrea de seguretat de l’Ajuntament de Castelló per les moltes hores de treball, per la capacitat de resposta les 24 hores i la seua excel·lent professionalitat”.CatalanSpanish