```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Moliner coordina amb la indústria ceràmica que la UE evite la fugida d’empreses de la província

Moliner: "Penalitzar la cogeneració comportaria la deslocalització d'empreses i per tant la pèrdua de molts llocs de treball a la província"

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s’ha reunit aquest matí amb el sector de la cogeneració i la indústria ceràmica de la província per a coordinar el treball de cara a buscar una posició comuna davant la Unió Europea i garantir així el futur dels llocs de treball que depenen d’un element tan important per a la competitivitat de la indústria ceràmica castellonenca.

La deslocalització d’empreses a la qual portaria aquest augment de costos energètics i, per tant, la possible pèrdua de centenars de llocs de treball a la província, està darrere de la preocupació del president, que avança així en la defensa dels interessos de la província després d’obrir interlocució directa amb el Comissari europeu d’Energia, Miguel Arias Cañete, amb qui va mantindre una trobada la setmana passada a Brussel·les.

Tal com ha assegurat el president Moliner, “alcem la veu de Castelló perquè es tinga en compte quan la Comissió emeta les seues indicacions als estats membre. Penalitzar la cogeneració comportaria la deslocalització d’empreses que es portarien els centres de producció a altres països amb les nefastes conseqüències que això suposaria per a la nostra economia castellonenca, amb la pèrdua de centenars de llocs de treball en els nostres municipis”.

Així, en aquesta trobada que ha tingut lloc en el Palau Provincial de la Diputació, el president ha explicat als representants del sector que “hi ha via de comunicació oberta amb el Comissari perquè reba i tinga en compte les necessitats de les empreses de Castelló perquè la Unió Europea prendrà una decisió en breu i és fonamental que la prenga tenint en compte les necessitats de la indústria de la província”.

I és que cal tindre en compte que aquest és un moment estratègic i de vital importància, perquè el Govern d’Espanya ha remés l’esborrany del Pla Nacional d’Energia i Clima (PNIEC), igual que la resta d’estats membres, i ara la Comissió Europea és la que analitza aquestes propostes abans d’emetre les seues indicacions genèriques a tots els països abans del pròxim mes de juliol.

“Hem obert un canal de comunicació directa amb la Comissió per a traslladar de forma àgil i eficaç les terribles conseqüències econòmiques que comportaria per a l’economia de la província de Castelló el fre a la cogeneració energètica i ajudarem al fet que es tinga en compte la singularitat del sector industrial ceràmic castellonenc”, assenyala Moliner.

Per la seua part, els empresaris han manifestat en la reunió l’important risc de deslocalització d’empreses de la província a curt termini, ja que penalitzar la deslocalització encariria el procés productiu ceràmic en un percentatge de fins al 30%. A més, han valorat com a diferència respecte a la cogeneració de la resta d’Espanya que la de la província de Castelló en el sector ceràmic és de molt alta eficiència, fins al 95%, ja que a més es consumeix en el mateix territori que es fabrica, la qual cosa incideix clarament en aquesta eficiència. Un altre factor clau en la defensa de la cogeneració per part del sector ha sigut a més la seua contribució a mantindre l’estabilitat en la xarxa elèctrica, evitant els talls de subministrament.

Llistat d’empreses assistents a la reunió de hui amb el president de la Diputació, Javier Moliner: ATOMIX, ATOMIZADORA, AZTECA, AZULIBER, CERÁMICA NULENSE, AZULMED, EUROATOMIZADO, GRESPANIA, KERABEN, PAMESA, PORCELANOSA, GRUPO TIERRA ATOMIZADA, SAMCA

Últimas noticias

Contenido relacionado