domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Moliner defensarà a Europa a través de Partenalia els interessos del taulell castellonenc davant l’amenaça del mercat xinés

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s’ha compromès aquest matí amb la patronal del taulell Ascer a defensar a Europa a través de Partenalia els interessos del sector castellonenc davant l’amenaça que Xina siga declarada economia de mercat per la Unió Europea, una possibilitat que acabaria amb les polítiques antidumping que està desenvolupant actualment la Unió davant aquest mercat i que perjudicaria notablement al sector ceràmic espanyol, clarament concentrat en la província de Castelló.

Després de concloure la reunió, el president ha explicat que “compartim amb Ascer la preocupació per les decisions que a nivell de la Unió Europea s’han de prendre en els pròxims mesos respecte de l’estatus de l’economia xinesa, respecte de la política aranzelària i del que pot suposar que el mercat europeu s’òbriga a un clar competidor del nostre sector ceràmic, i ací sap el sector que ens va a tenir al seu costat”.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”De la situació del sector depèn en gran parteix la capacitat de creixement de la província, i va a comptar amb tota la nostra ajuda”[/pullquote]
En aqueix sentit, Moliner s’ha compromès personalment a “afavorir des de la Diputació totes les mesures de pressió. També a través de Partenalia, a través dels comissaris en la Unió Europea i de l’acció política que puguem fer a Brussel·les, fer arribar el que està en joc, que sapiem que del nostre sector ceràmic depèn en gran parteix la capacitat de créixer de la província i que és un sector que li aporta grans avantatges a tota Espanya i a Europa. És per açò que hem d’intentar generar mesures que ho protegisquen i que punts i tants treballadors del taulell de la nostra província seguisquen tenint l’oportunitat de desenvolupar la seua tasca professional en un sector com el nostre que requereix ara de l’ajuda de tots, i per descomptat d’aquesta Diputació la va a tenir”.

Impulsar la competitivitat del taulell
Les declaracions del president en la jornada d’avui són coherents amb la labor que ha impulsat al capdavant del Govern Provincial a favor de la competitivitat del taulell. Així, la Diputació manté com a objectiu comú de totes les iniciatives que duu a terme en col·laboració amb el sector ratjoler contribuir a aqueixa competitivitat i millora d’activitat com un pilar fonamental per a l’economia castellonenca, com un dels principals motors d’ocupació en la província.

En aqueix sentit, el Govern Provincial realitza aquesta contribució a través de la seua col·laboració amb el ITC de la UJI per al desenvolupament de les dues eines informàtiques que ha posat a la disposició de tots els professionals per a recolzar la competitivitat del sector, Vigilancer i Solconcer, però a més a través de l’impuls de les trobades professionals tals com el Congrés de Tècnics Ceràmics i Qualicer, així com la seua presència de la mà dels principals municipis ceràmics en la fira Cevisama. L’ajuda en l’àmbit internacional per part de la Diputació també es materialitza a través de la visibilitat que aporta a projectes d’empreses castellonencs en Partenalia i del servei de Promoció Econòmica de la institució, que ajuda i assessora a empreses de la província a l’hora d’optar a fons europeus.

A més, a totes aquestes iniciatives se sumarà el Pla Provincial de Rehabilitació i Conservació d’Habitatge a realitzar en aquests 126 municipis que sumen una població total de 176.416 castellonenques.

Últimas noticias

Contenido relacionado