12 C
Valencia

La presidència de Moliner en Partenalia reforça amb 34 fites a la UE com a instrument d’oportunitats per al territori

Els assoliments clau: millorar l'accés a finançament i ampliar la seua influència territorial i de lobby de les províncies en la Unió

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Un total de 34 fites defineixen el balanç de quatre anys de treball del president de la Diputació, Javier Moliner, al capdavant de l’Associació Internacional de Províncies Europees Partenalia la presidència de les quals acaba d’esgotar en el Consell Polític a Brussel·les celebrat esta setmana. I tots ells es dirigeixen a l’objectiu comú de reforçar la Unió Europea com un instrument comú per multiplicar les oportunitats de desenvolupament dels territoris aconseguint alçar la veu de les províncies a Europa.

Han estat precisament 34 objectius estratègics aconseguits directament dirigits a portar a Europa la veu de les províncies i que passen principalment pels cinc eixos amb els quals va comprometre la seua presidència Moliner en 2014: millorar l’accés al finançament, incrementar les accions de lobby i presència internacional, l’ampliació de les relacions de Partenalia amb altres associacions i xarxes europees, captar nous socis i ampliar Partenalia a noves zones d’Europa i, finalment, alçar la veu dels Governs Locals Intermedis davant els màxims òrgans europeus.

“Europa és un aval de futur per a cadascun dels nostres pobles. Per això ha estat fonamental seguir creant i mantenint sinergies entre la Unió Europea i els nostres pobles mitjançant esta eina tècnica, política, propera i necessària telefonada a Partenalia“, ha indicat Moliner, qui ha assegurat que “durant este temps hem treballat per fer d’Europa l’instrument comú capaç de multiplicar les oportunitats per a cadascun dels pobles que representem”.

És per això que el president ha adonat del compliment dels cinc eixos sobre els quals es vertebren els compromisos adquirits fa ara quatre anys quan va prendre possessió de la plataforma més gran europea de governs locals intermedis.

- Publicitat -

10 projectes que han suposat 15 milions d’euros d’inversió

En la millora del finançament, Partenalia ha avalat en aquests quatre anys un total de 10 projectes europeus de l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient, que han estat aprovats per la Comissió i que han suposat una inversió de 15 milions d’euros. A més, Partenalia ha liderat dos projectes propis (Projecte AQUA i Projecte IG Train).

- Publicitat -

“Ara com ara tenim avalats 10 projectes més, pendents d’aprovació, que suposarien una inversió de 15 milions més per al desenvolupament d’iniciatives innovadores, sostenibles i eficients”, ha puntualitzat el president.

A això cal sumar l’eina que ja ha engegat a Castelló coneguda com a Observatori Europeu de Finançament, “un Google de les ajudes europees, una eina revolucionària que permet a ajuntaments, empreses, fundacions i universitats buscar i filtrar de forma personalitzada estes ajudes”.

Captació de nous socis

L’Associació de Províncies Europees Partenalia ha crescut amb una vintena de socis entre els quals es troben la Diputació d’Orense, la província de Brabant-Wallon, la de Namur, la Diputació de Jaén, la Diputació de Segòvia, en Conseil Départamental donis PyrénéesAtlantiques i Staffordshire County Council.

Ampliació estratègica de Partenalia a altres xarxes europees

En este punt, Moliner ha propiciat la signatura de convenis de col·laboració amb l’Assemblea de Departaments Francesos, la Unió de Províncies Italianes, les associacions de províncies balones, flamenques i romaneses, la Fundació Espanyola Democràcia i Govern Local, la Confederació Espanyola de Governs Locals Intermedis o el Banc Europeu d’Inversions.

Augmentar les accions de lobby i presència internacional

En la línia d’augmentar les accions de lobby i la presència internacional, Moliner ha propiciat durant la seua presidència en Partenalia reunions d’alt nivell per donar a conéixer Partenalia. Entre elles, la realitzada amb el president del Comité de les Regions i altres autoritats del Parlament i Comissió Europea. Això a més de l’organització de fins a set esdeveniments internacionals per reivindicar el paper dels Governs Locals Intermedis.

Alçar la veu de les províncies davant els màxims organismes europeus

El treball de Moliner al capdavant de Partenalia s’ha centrat sobretot a fer arribar a Europa el que pobles, ciutadans i empresaris dels territoris socis havien de dir a Europa para, tal com ha recordat “no deixar passar ni una de les oportunitats que ens brinda Europa per créixer”.

És per això que durant estos últims quatre anys Partenalia ha signat la Declaració de Castelló sobre la Bona Governança, la Declaració de Brussel·les sobre la futura Política de Cohesió, la Declaració d’Orense 2020 sobre la Transparència de les Administracions Provincials, la Carta Europea de Governança Multinivell del Comité de les Regions i la recentment signada Aliança per la Cohesió, “a més de mostrar la nostra posició sobre el pressupost de la Unió de 2021 a 2027”, ha conclòs el president provincial.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià